Vlag van Kosovo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vlag van Kosovo

De vlag van Kosovo is een vlag die vaak gebruikt om de niet-erkende staat Kosovo aan te duiden. Kosovo verklaarde zich in 2008 onafhankelijk van Servië en nam toen de vlag aan. Servië erkend - net als een groot deel van de landen - Kosovo niet als land. Voor hun is de vlag van Servië de officiële vlag in Kosovo.

Het ontwerp voor de vlag bestaat uit een blauwe achtergrond met een kaart van Kosovo in het goud en zes witte sterren. De zes sterren staan voor de grootste bevolkingsgroepen van Kosovo; de Albanezen, de Turken, de Roma, de Serviërs, de Bosniakken en de Gorani. Dit symboliseert de verschillende culturen in het vlag. Het ontwerp van de vlag is geleend van de vlag van de Europese Unie. Hier komen ook de kleuren vandaan. Het blauw staat ook voor de vooruitgang.

De Verenigde Naties gebruiken hun eigen vlag voor Kosovo sinds 1999. Officieel valt Kosovo onder de controle van de VN om de vrede te bewaren.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlag_van_Kosovo&oldid=625477"