Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!
Oude vragen vind je in het Boomhutarchief.

Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!

WikiBanner-1.gif

vastlopen

wikikids loopt de hele tijd vast. weet iemand wat ik daar aan kan doen? het ligt trouwens niet aan mijn computer andere sites en dingen doen het altijde wel. - Deze reactie werd toegevoegd door Hoi1 (overleg | bijdragen)

Wat bedoel je precies met vastlopen? Ik merk zelf wel dat WikiKids soms wat traag is en dat het wat langer duurt om een pagina te laden. Maar van echt vastlopen heb ik zelf geen last. Groetjes, :) apoo overleg - moderator 28 mei 2017 13:56 (CEST)
Dat het soms wat langer duurt ligt aan de artikelen. De artikelen die veel tekst, afbeeldingen, tabellen, et cetera bevatten zijn net wat "trager" dan de korte(re) artikelen. Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 28 mei 2017 20:40 (CEST)

[IDEE] Actueel

Hallo, ik heb een idee. Misschien bij de hoofdpagina een kopje maken met actuele gebeurtenissen. Misschien interessant voor bezoekers van WikiKids, zodat de kinderen meer weten over de actuele gebeurtenissen. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 29 mei 2017 18:54 (CEST)

Er zijn al meerdere keren aanvragen voor actuele onderwerpen op de hoofdpagina. Echter kost dat veel werk om bij te houden, wat nu al nauwelijks lukt met de huidige actuele artikelen op WikiKids. Ik denk dat een eventuele box met actuele artikelen niet echt verandering daarin gaat brengen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 30 mei 2017 21:17 (CEST)

portaal

hoe maak je een portaal aan? hoe maak je een portaal aan en een catogorie en navigatie?

Een categorie maak je aan door [[Categorie: Naam]] te typen. Onderaan de pagina staat de categorie dan in het rood (ten teken dat die er nog niet is). Druk daarop en maak dan op de nieuwe pagina een bestaande categorie aan. Een portaal maak je aan door [[Portaal: Naam]] te typen. Op de pagina die aldus is aangemaakt kun je verder werken met twee sjablonen {{Portaalbox}} en {{Portaal layout tabbladen}} maar die zijn zeer gebruikersonvriendelijk (missen invullijstjes) dus weet waar je aan begint. Een navigatie kun je maken door in een bestaande de daarin aangegeven pagina's te vervangen door de gewenste. Leuk dat je nu ook een eigen pagina hebt! Groetjes, Paul PaulD (overleg) 30 mei 2017 20:37 (CEST)

Voorstel: nieuwsrubriek op de hoofdpagina?

Is een nieuwsrubriek zoals die bijv. ook op Wikipedia bestaat ([1]) misschien ook een idee voor hier? Het is natuurlijk van belang dat die goed actueel wordt gehouden, zou iemand wellicht bereid zijn dat te doen? Het lijkt me een mooie aanwinst zijn. De hoofdpagina van Wikikids is nu nog wat kaal in die zin dat de inhoud nog niet veel aandacht krijgt, behalve het "Artikel van de week".

Een jaar of wat geleden stelde ik hier overigens al voor om voor de hoofdpagina een "Wist je dat"-rubriek te maken, vergelijkbaar met die op Wikipedia. Er werd wel enthousiast op het voorstel gereageerd, maar zo te zien is er verder niets meer mee gedaan. Afijn, nu is er iig weer wat stof. De Wikischim (overleg) 4 jun 2017 11:48 (CEST)

Ik wil het dan wel aanmaken als de rest het ook een goed idee vind, maar is de rubriek dan per week of per dag? Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 4 jun 2017 20:14 (CEST)
Per week lijkt me voldoende. Op je voorstel toen is positief gereageerd en Stef zou dat inderdaad oppakken, alleen is dat niet meer gebeurd. Ik stel voor dat je er nu mee aan de slag gaat. Groet, :) apoo overleg - moderator 4 jun 2017 20:44 (CEST)
Klopt, ik heb er toen (helaas) geen tijd meer voor gehad... Ik zal er nu mee bezig gaan Face-smile.svg Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 4 jun 2017 20:53 (CEST)
Stel dat jullie voor per dag kiezen, dan kan ik het elke dag wel bijwerken hoor. Maar elke week kan ook. Ik uit me hier positief in. Ik ben voor. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 4 jun 2017 22:37 (CEST)
Per week lijkt mij het handigst, maar je zit wel met een probleem... Het is nu 5 juni (2017) en dat is de eerste dag van week 23. 4 juni viel dus nog net in week 22. Volgend jaar kan dit dus heel anders zijn.... Hoe lossen we zulke dingen dan op? Want dan moet je elk jaar die sjablonen aanpassen...
Ik wil ook even toevoegen dat de hoofdpagina er dan anders uit komt te zien. Er zijn nu twee kolommen, maar met de nieuwsrubriek erbij zullen dat drie kolommen worden. Ik ga ook kijken of ik misschien de stijl iets kan aanpassen naar wat "moderene" stijl/kleuren Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 5 jun 2017 09:10 (CEST)
Tegen Tegen: Hoewel een kopje met actuele op de hoofdpagina een prima idee is, is het momenteel niet handig. Ik voorspel dat dit de eerste paar weken erg goed bijgehouden gaat worden, maar het op een geef moment in de vergetelheid valt. Het verleden mocht uitwijzen dat met dergelijke plannen als sjabloon:nieuws of WikiKids:Nieuws het geval was. Ik heb lievere een iets "saaiere" hoofdpagina dan een achterstallig-onderhouden hoofdpagina. Dus hierbij ben ik tegen dit voorstel. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 6 jun 2017 15:08 (CEST)
Ik denk dat je gewoon het systeem van Wikipedia aan moet houden, dus 3 actuele nieuwtjes op de voorpagina die steeds worden aangepast als er iets nieuws te melden is. Het oudste nieuwtje gaat dan weg. Daarnaast is het simpel: zodra niemand het meer bijhoudt dan gooi ik het van de hoofdpagina af :-). :) apoo overleg - moderator 6 jun 2017 20:03 (CEST)
Dus dan krijg je gewoon een "algemeen" sjabloon? De hoofdpagina moet dan nog alsnog iets aangepast worden, vanwege het feit dat je 3 kolommen nodig hebt. Zal ik dan gelijk kijken of ik de hoofdpagina kan "restylen"? Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 6 jun 2017 20:51 (CEST)
Jup. Maak maar een voorstel in je eigen naamruimte. :) apoo overleg - moderator 6 jun 2017 21:15 (CEST)
Ik ga proberen om vanmiddag iets te ontwerpen (ik zal het ook nog in de Boomhut plaatsen als het klaar is). Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 8 jun 2017 11:12 (CEST)
Sorry voor deze ietwat vertraagde reactie, vanwege mijn hoge activiteit op de site van Wikimedia ben ik maar af en toe in de gelegenheid om op Wikikids in te loggen. Een weekoverzicht lijkt me prima om mee te beginnen, als het goed blijkt te lopen kan er misschien wel een dagrubriek oid van gemaakt worden. Iedereen hier bedankt voor het serieus oppakken van het initiatief! De Wikischim (overleg) 8 jun 2017 15:51 (CEST)

Hoe kan ik leren op WikiKids

Hoe kan leren op WikiKids?

Je kan leren op WikiKids door artikelen te lezen en te schrijven. Dit kan over allerlei onderwerpen, waar jouw interesse dus ligt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 6 jun 2017 15:04 (CEST)

Ninjago

Hallo allemaal,

kennen jullie het fil ninjago? Het is echt een super film, wie hem kent, reageer dan op mijn vraag.

Dag allemaal

Traag

Hallo allemaal,

De laatste tijd werkt Wikikids erg traag. Want als ik ergens op klik, moet je heel lang wachten tot het komt. En het ligt niet aan mijn computer, want andere sites doen het gewoon perfect.

Maar hebben jullie het ook opgemerkt? En wat kan ik daar tegen doen?

Alvast bedankt voor jullie hulp en moeite - Deze reactie werd toegevoegd door Nijnago (overleg | bijdragen)

Niks. Dat ligt helaas aan WikiKids. Daar hebben wij ook last van. Groetjes, :) apoo overleg - moderator 11 jun 2017 17:12 (CEST)

De traagheid zou nu verholpen zijn, Harry Spoelstra (overleg) 20 jun 2017 11:51 (CEST) Nu doet Wikikids het soms niet dus beter traag dan niet! groetjes gebruiker:coolenleuk{{VERV:gebruiker:coolenleuk/handtekening}} (overleg) 20 jun 2017 16:54 (CEST)

Nee, helaas! :-(. Het maakt de vandalismebestrijding erg lastig. :) apoo overleg - moderator 20 jun 2017 20:13 (CEST)

Werkstuk

Hallo Allemaal,

Ik moet voor school een interessante werkstuk maken. Maar ik weet niet waarover het moet gaan. Kan iemand mij daarbij helpen? - Deze reactie werd toegevoegd door Nijnago (overleg | bijdragen)

Doe het over vliegtuigen! Groetjes, :) apoo overleg - moderator 11 jun 2017 17:12 (CEST)

Moderator

Ik wil graag een moderator zijn Maar hoe kan ik een moderator worden? - Deze reactie werd toegevoegd door Nijnago (overleg | bijdragen)

Een jaar actief zijn en minimaal 1000 nuttige bijdragen hebben gedaan aan WikiKids. Kijk ook op WK:AM voor meer informatie. Als we moderators nodig hebben dan lees je dat hier in de Boomhut! Groetjes, :) apoo overleg - moderator 11 jun 2017 17:12 (CEST)

een regel

Hoi Wikikids, Waarom en komt ie regel vandaan dat je "1" als "Eén" schrijft wanneer het een hoofdletter is? Slavische talen hebben ook zulke tekens en hun doen dat ook niet. En waarom zegt google vertaler bij "een", 1 als je het alleen dat woord intypt? Vertaler hoort het correct uitspreken inprincipe.

Infobox achtbaan

Hoi allemaal, Kan iemand voor mij de Infobox achtbaan maken?alvast bedankt!En ik heb nog iets opmerkelijks:op woensdag waren allerlei bestanden die normaal wel goeie koppelingen hebben op eens onjuiste koppelingen, dat wou ik melden. Groetjes gebruiker:Coolenleuk

Bij alle artikelen gaan opeens alle bestanden ongeldig worden/niet kloppen.Wat is dit/ groetjes coolenleuk

Ik zag het op wel meerdere pagina's, maar ik denk dat dat met het oplossen van de traagheid te maken had. Dan zijn afbeeldingen altijd eventjes weg (waar dat mee te maken heeft, heb geen flauw idee). Het is denk ik inmiddels opgelost. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 22 jun 2017 18:13 (CEST)

Project:WK 2018

Russian Federation (orthographic projection) - Crimea disputed.svg

Beste iedereen,
Het lijkt nog ver weg, maar in 2018 vind het WK Voetbal plaats in Rusland. Voor ons de uitgelegen kans (en genoeg tijd) om de artikelen over de Russische steden, Rusland zelf en eventueel de stadiums uit te breiden. Bobbyjohn10 en ik hebben samen met project:WK 2018 bedacht en hopen dat verschillende gebruikers, zoals Coolenleuk, aan het project zullen deelnemen. Inschrijven kan via deze link. Veel schrijfplezier! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 23 jun 2017 12:21 (CEST)

GEZOCHT ARTIKEL: Geografie

Beste gebruikers,
Ik zoek een artikel over geografie om aan te maken.
Weet iemand er één?

Met vriendelijke groet, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 25 jun 2017 12:22 (CEST) Doe het over Meteorieten! groeten coolenleuk

Terugkeer test

Komt dit en dit. Ik hoop op een terugkeer, zelf heb ik dit nooit meegemaakt. Maar het lijkt me weer super als het terugkeert! Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 25 jun 2017 15:48 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=483042"