Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Internationaal recht en Argentinië

Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

 • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Max Verstappen

Wanneer is Max Verstappen begonnen met racen? - Deze reactie werd toegevoegd door Thomiemaceronie (overleg | bijdragen)

Toen hij 17 jaar was. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 jul 2022 11:20 (CEST)

Wikikids

Hoe lang bestaat wikikids al? - Deze reactie werd toegevoegd door Janneswinkels10 (overleg | bijdragen)

Je kunt het allemaal lezen in het artikel WikiKids. Gr. Hanssain (overleg) 1 jul 2022 12:00 (CEST)

Ht

Hey, Kan iemand mij helpen een ht te maken? Gr Elena.db (overleg) 12 jul 2022 16:19 (CEST)

Sorry, ik niet - Deze reactie werd toegevoegd door Sil20043.0 (overleg | bijdragen)
Me too im so sorry - Deze reactie werd toegevoegd door Fortnitetycho (overleg | bijdragen)

taliban

wanner en waarom is de taliban begonnen? - Deze reactie werd toegevoegd door Halloikbennoah (overleg | bijdragen)

Zie HIER en HIER voor alle dwangmaatregelen die ze hebben getroffen sinds ze nu weer een jaar aan de macht zijn. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 30 aug 2022 13:26 (CEST)

Gezocht: Moderator!

Hallo allemaal, De afgelopen tijd hebben we afscheid genomen van een aantal moderators. Om ons moderatorenteam weer wat te verstevigen, zijn we op zoek naar een nieuwe moderator. Wil jij je extra inzetten voor WikiKids? Lees dan verder!

Belangrijk
Om kans te maken om moderator te worden is het belangrijk dat:

 • ... je de afgelopen 6 maanden actief hebt bewerkt op WikiKids.
 • ... je nuttige bijdragen (minimaal 1000 bewerkingen in de hoofdnaamruimte) levert aan de artikelen van WikiKids.
 • ... je nu al actief bent met vandalismebestrijding en het helpen van (nieuwe) gebruikers.

Wat verwachten wij?
Als moderator heb je extra mogelijkheden om nog beter aan WikiKids te kunnen werken. Dat brengt ook een aantal plichten met zich mee, daarom verwachten wij dat:

 • ... je minstens 3 keer per week actief bent op WikiKids.
 • ... je eerst de recente wijzigingen controleert voordat je ander werk doet.
 • ... je vandalisme zo snel mogelijk herstelt en gebruikers volgens de richtlijnen blokkeert.
 • ... je de verwijdernominaties in de gaten houdt en correct afhandelt.
 • ... je beschikbaar bent en snel antwoordt op vragen die worden gesteld in de boomhut of op je overlegpagina.
 • ... je nieuwe gebruikers een warm welkom biedt en begeleidt op de punten waar ze nog hulp nodig hebben.

Aanmelden
Vind jij het na bovenstaande omschrijving leuk om je extra in te zetten voor WikiKids? Meld je dan aan door een e-mail te sturen met daarin je motivatie. Vermeld in je motivatiebrief sowieso:

 • ... hoe oud je bent.
 • ... waarom wij jou moeten kiezen als moderator.
 • ... wat je de afgelopen periode al aan moderatorwerk hebt verricht op WikiKids.

Via deze pagina » kun jij je motivatiebrief versturen. Je hebt tot en met 16 september 2022 de tijd. Hierna zullen wij een gebruiker aanstellen als moderator.

Veel succes!
Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 sep 2022 11:29 (CEST)


ahhh, ik wacht al erg lang op dit moment. jammer dat dit niet een jaartje geleden was, want nu heb ik geen tijd meer door school :(. mvg, BIGsmilewil je overleggen? 16 sep 2022 08:42 (CEST)

Kan nog hoor! Vandaag is de laatste dag! Ik zou maar toehappen! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 16 sep 2022 12:47 (CEST)
Aangezien wij geen aanmeldingen hebben gehad, kunnen wij geen verkiezingen houden. Hierbij zijn de moderatorverkiezingen ook afgelast. Nieuwe verkiezingen worden op een later moment gehouden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 sep 2022 23:23 (CEST)

ook al zou ik me verkiesbaar stellen voor mod, ik voldoe niet aan de Eisen want ik kan niet zo vaak meer online zijn :(( BIGsmilewil je overleggen? 22 sep 2022 12:05 (CEST)

foto's

hoe kun je foto's doanloaden groet amie - Deze reactie werd toegevoegd door AmelieVerger (overleg | bijdragen)

Hoi Amie. In de kolom links kun je vind je dezelfde link naar Plaatje uploaden als je zelf een bijpassend plaatje hebt gemaakt (zie voorwaarden op de pagina). Ook kun je zoeken in https://commons.m.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:MediaSearch&search=&type=image. Verder vind je nog aanwijzingen op opmaak artikelen en plaatje toevoegen. Een plaatje wat al in een artikel aanwezig is kun je downloaden door er rechts op te klikken en vervolgens kiezen voor Afbeelding opslaan als. Denk er wel aan dat er vaak copyrights op afbeeldingen zitten en dat je die niet zo maar mag hergebruiken. op commons vind je bij elk plaatje wat je er wel en niet mee mag doen. Dubbelklik je op een plaatje in WikiKids, krijg je soortgelijke informatie. gr. Hanssain (overleg) 13 sep 2022 11:44 (CEST)

Filmpjes

Hoe zet je ergens filmpjes in? - Deze reactie werd toegevoegd door Fortnitetycho (overleg | bijdragen)

Kijk HIER eens. Daar wordt het messcherp en haarfijn uitgelegd! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 14 sep 2022 17:39 (CEST)

ajax

waarom is de voetbalclub ajax naar een god vernoemd - Deze reactie werd toegevoegd door Halloikbennoah (overleg | bijdragen)

Hoi, eigenlijk is Ajax geen Griekse God, maar een Griekse held. Toch worden de grote namen van Ajax 'godenzonen' genoemd. Er was overigens bij de oprichting al een andere club die Ajax heette. Maar waarom ze precies voor die naam hebben gekozen heb ik niet kunnen vinden. Gr. Hanssain (overleg) 20 sep 2022 12:28 (CEST)

Hoe

Hoe schrijf je een bericht?(Gewoon aan een andere gebruiker)antwoord alsjeblieft snel - Deze reactie werd toegevoegd door Liam0302 (overleg | bijdragen)

Ga naar de gebruikerspagina van deze gebruiker, druk op het woordje "Overleg" (linksboven) en typ op de overlegpagina wat je te zeggen hebt. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 20 sep 2022 18:23 (CEST)

Ik ben

Ik ben Liam0302 en ik wil melden dat mijn mijn pagina nieuwjaarsspelletjes nou die was waarschijnlijk niet van mij en daarom wil ik die pagina nog even zien alvast bedankt - Deze reactie werd toegevoegd door Liam0302 (overleg | bijdragen)

Er is geen pagina nieuwjaarsspelletjes aanwezig op Wikikids, dus die ben je kwijt. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 20 sep 2022 18:28 (CEST)

html, java, python....?

in wat voor code is wikikids geschreven? grote groeten, BIGsmilewil je overleggen? 22 sep 2022 11:59 (CEST)

De wikicode voor het schrijven van het artikel is HTML (dacht ik). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 sep 2022 12:36 (CEST)

ah bedankt!BIGsmilewil je overleggen? 22 sep 2022 16:00 (CEST)

Hoe voeg ik een SchoolTV filmpje toe?

Is er ergens een voorbeeld hoe ik een schooltv beeldbank filmpje kan embedden in een wiki? Bijvoorbeeld van: https://schooltv.nl/video/de-zee-egel-fossielen-van-een-zee-egel

Ik krijg het met de uitleg van de pagina: https://wikikids.nl/Widget:SchoolTV niet voor elkaar. - Deze reactie werd toegevoegd door Jdemmers (overleg | bijdragen)

Spanning

Kan je een basic uitleg geven over stroomspanning want de uitleg op jullie website is niet zo duidelijk. - Deze reactie werd toegevoegd door Toosvandyck (overleg | bijdragen)

Hallo Toosvandyck. Elektriciteit is een vorm van energie. De elektrische spanning geeft aan voor hoeveel energie die elektriciteit zorgt. Deze spanning wordt uitgedrukt in de eenheid volt (afkorting: V). Groetjes, Hippogryph Overleg 2 okt 2022 14:34 (CEST)
Ik heb er een vergelijk bijgezet van een zwakke en sterke waterstraal. Misschien maakt het dat wat duidelijker. Gr. Hanssain (overleg) 2 okt 2022 15:01 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=734738"