Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!
Oude vragen vind je in het Boomhutarchief.

Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!

WikiBanner-1.gif

waarom wikikids?

waarom hebben jullie wikikids bedacht

WikiKids is opgericht om een online-encyclopedie voor kinderen te maken. Hoewel Wikipedia al bestaat, is dit vaak toch nog iets te moeilijk voor kinderen. WikiKids is makkelijk qua taalgebruik en daarom geschikter voor kinderen. Ik hoop je vraag hier mee te hebben beantwoord. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 jun 2018 12:24 (CEST)

artikel bekend personage

hallo, ik ben een jongen met een vraag: mag ik ook een pagina maken over bijvoorbeeld een bekend persoon zoals enzoknol (hij is mijn neef) want ik heb toestemming aan hem gevraagd dus zou dat mogen? ik zou dit erg op prijs stellen. Doei


Groetjes Kato

Over Enzo Knol bestaat al een pagina. Maar je mag over bekende personen inderdaad een pagina maken, daar hoef je geen toestemming voor te vragen. Soms is iemand niet bekend genoeg en dan moeten we de pagina helaas weer verwijderen. Als je wat meer informatie wil toevoegen aan de pagina over Enzo Knol dan mag dat. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 5 jun 2018 17:45 (CEST)

Project en portaal: Social media, wat vinden jullie er van

Beste iedereen. Ik zou het een goed idee vinden om een portaal te maken over social media. Het is een onderwerp dat veel in het nieuws komt. Ook zou ik voorstellen om er naast het portaal ook nog eem project te draaien. Er is redelijk weinig te vinden op WikiKids over Social media. PS: Wat vinden jullie van mijn artikelen en bewerkingen de laatste tijd, want ik ben nu toch echt terug ;)Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 6 jun 2018 16:01 (CEST)

 • Tegen Tegen want;
 1. Ik vind het eigenlijk niet echt nodig omdat er niet echt heel veel te vertellen is over Social Media, social media is eigenlijk gewoon Facebook, Instagram en dit zijn niet echt zeer algemene onderwerpen zoals de natuur of infrascatuur.
 2. Er is al een gelijkwaardig portaal waarin sociaal media is inbegrepen. Namelijk; Portaal:Mediawijsheid.

Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 6 jun 2018 18:48 (CEST)

Project: Voor Voor. Nieuwe artikelen en verbeteringen zijn altijd welkom. Een project is daarvoor de uitgelezen kans.
Portaal: Voor Voor. Sociale media is iets wat hip is onder kinderen en het brengt ook sterren voort. Daarnaast heeft het veel termen, zoals "like". Genoeg links lijkt mij.
Aanvulling: Portaal:Mediawijsheid gaat verdwijnen, aangezien we het gaan samenvoegen met Portaal:Media. Portaal:Social media lijkt me dus een mooie aanvulling daarop. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 jun 2018 15:46 (CEST)
Ik ga dus nu beginnen aan het portaal. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 jun 2018 07:37 (CEST)
Ik ben sowieso voorstander van een project. Over het portaal ben ik niet zeker, maar als je er iets mooi van kunt maken, vind ik het al gauw prima. Groetjes, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 8 jun 2018 16:26 (CEST)
Oh ja, even een aanvulling voor het project; Voor Voor maar voor het portaal Tegen Tegen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 jun 2018 16:55 (CEST)

Lettertypes

Hallo medewerken van de Boomhut. Ik maak graag artikels, en ik schrijf graag verhalen, en bij verhalen gebruik ik soms andere Lettertypes. En nu vraag ik me af: kan je een ander lettertype voor je artikel gebruiken? Want, ik HOUD van lettertypes. P.S. Is dit een kinderachtige brief...?


                                          Hoogachtend, Skyler
Nee het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes te gebruiken. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 10 jun 2018 12:08 (CEST)

Nieuw ontwerp infoboxen staten van Amerika

Beste iedereen, een paar maanden geleden zijn alle infoboxen van de landen op onze wereld en onafhankelijke gebieden geüpdatet en hebben een moderner uiterlijk gekregen. Ik zou nu graag willen beginnen aan de infoboxen van alle staten van Amerika. Ik wil onder meer bij iedere staat de bijnaam, vlag en grootzegel tonen en nieuwe, duidelijkere locatiekaart maken. Daarnaast wil ik nog de gegevens natuurlijk zelf updaten. Aangezien de infoboxen zelf qua kleur een update nodig hebben (ze gebruiken dezelfde kleuren als de landen), zou ik graag willen overleggen welke kleuren dit dan moeten worden. Ik heb een voorstel gemaakt op Sjabloon:Alabama. Kleuren zijn echter niet mijn sterkste punt, dus hulp is welkom ;-). Alvast bedankt! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 11 jun 2018 21:34 (CEST)

Ik vind de kleuren bij sjabloon:Alabama niet heel mooi. Sjabloon:Louisiana vind ik wel mooi. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 16 jun 2018 15:20 (CEST)
Dan laten we de kleuren bij het oude. Dankjewel voor het reageren. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 jun 2018 17:28 (CEST)
Ik heb overigens ook voor Washington D.C., als federaal district, een sjabloon gemaakt. Ik weet alleen niet zo goed of we de blauwe of groene kleuren moeten gebruiken. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 jun 2018 22:08 (CEST)

Is C02 eetbaar?

Ik heb honger, maar heb geen voedsel. Ik vraag me heel erg af of CO2 op een bepaalde manier eetbaar is. En zo ja, hoe smaakt het?

Reageer aub :3

Co2 is een gas en daardoor kun je het niet eten. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 14 jun 2018 11:41 (CEST)

Verandering van naam Macedonie

Beste iedereen,
Binnenkort gaat Macedonië van naam veranderen in Noord-Macedonië, als oplossing van het conflict met Griekenland. Op WikiKids wordt echter tot dat de naamwijziging officieel is bevestigd en is doorgevoerd de oude naam gebruikt. Nog altijd is het onduidelijk wanneer de naamswijziging plaatsvindt en daarnaast is het een hoop werk voor het land zelf, alle paspoorten moeten bijv. worden vervangen. Hierdoor duurt het nog wel even voordat het land officieel de nieuwe naam draagt. Tot die tijd vraag ik jullie de oude naam te gebruiken. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 jun 2018 19:27 (CEST)

Portaal:Noord-Amerika

Een tijdje terug heb ik aangekondigd Portaal:Amerika te willen splitsen in Portaal:Noord-Amerika en Portaal:Zuid-Amerika. Aangezien niemand er iets op tegen had, is hier daarom een ontwerpje gemaakt. Ik hoop dat jullie het wat vinden :-). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 jun 2018 13:59 (CEST)

Ik vind het zeker wat! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 22 jun 2018 16:15 (CEST)
Dankjewel. Ik probeer in de loop van de week een ontwerp te maken voor Portaal:Zuid-Amerika. Dan nog Portaal:Oceanië en de portalen over continenten zijn gerenoveerd. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jun 2018 10:19 (CEST)

Vuursteen'

Waar komt de vuursteen vandaan?

Als het goed is staat dat op het artikel vuursteen. Veel leesplezier! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 25 jun 2018 16:14 (CEST)

Nieuwe taalversies Vikidia

Beste iedereen,
Er zijn twee nieuwe taalversies voor Vikidia in het Armeens en het Grieks. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jun 2018 14:46 (CEST)

Overigens in de Duitse versie ook weer actief! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jun 2018 14:49 (CEST)
Ik stel voor om niet meteen interwiki's toe te voegen. Er zijn inmiddels wel heel veel Vikidia's, waarvan maar een handjevol daadwerkelijk actief is. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 24 jun 2018 19:30 (CEST)
Ik denk ik iets te enthousiast was, maar ik begrijp zeker je punt. Hoewel ik wiki's in iedere taal (met enig doel) toejuich, ben ik het echter met je eens dat veel Vikidia's niet hel erg actief zijn. Wel valt te melden dat dat de Italiaanse, de Franse en de Duitse Vikidia met een groot aantal artikelen gegroeid zijn. Het is vrij jammer dat een vrij grote taal, zoals Spaans of Russisch, zo weinig actief activiteit qua wiki kent. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 25 jun 2018 10:54 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=518152"