Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Overleg gebruiker: Mike1023

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd XIV
 • Bewerkingen XV
 • Uploads X
 • Artikelen X
 • Dagen bewerkt VIII
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker
 • Moderator
 • Fijne Kerst!
 • SuperSchrijfWedstrijd Deelnemer
 • SuperSchrijfWedstrijd Winnaar
 • Gouden WikiKids Award

Overlegpagina Mike1023
Hans Bollongier - Stilleven met bloemen.jpg

Introductie:
Welkom op mijn overlegpagina. Hier kun je vragen aan mij stellen, tips geven of andere dingen bespreken. Ik probeer zo snel mogelijk antwoord te geven. Klik bovenaan de pagina op het knopje nieuw bericht en tik hier de titel en de inhoud van je bericht in. Klik op opslaan en hij staat er. Om het netjes te houden. Vraag ik je om je aan de naast staande regels te houden. Zo houden we het overleg gezellig en netjes. Verder vraag ik helemaal niks van je op de overlegpagina. Ik wil alleen dat als je een vraag hebt, deze dan ook stelt.

Thüss

P.S. I'm able to answer questions in English.

Regels:
Hieronder vindt je een paar overleg regels:

 • Wees altijd vriendelijk en blijf netjes.
 • Gebruik s.v.p. de spellingregels.
 • Pleeg geen Vandalisme (dit is tevens op de hele wiki verboden)
 • Deze enige twee dingen die ik moet zijn de regels opvolgen en belasting betalen vanaf mijn 18de. Voor de rest niks.
 • Zet berichten onderaan de pagina.
 • Maak niet steeds een nieuw kopje als het over hetzelfde onderwerp gaat.
 • Onderteken je bericht met ~~~~!

Portaal Scheikunde

Hallo Mike1023, Heeft het zin om op de verzamelpagina Portaal Scheikunde ook een kopje (meest gebruikte) scheikundige/natuurkundige processen toe te voegen? Elektrolyse is er één van, maar denk aan koken, verbranden, extraheren, destileren e.d. Mvrgr. Hanssain (overleg) 9 sep 2021 17:17 (CEST)

Ja lijkt me een goed idee. Toevoegingen zijn altijd welkom! ;-) Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 sep 2021 22:04 (CEST)

Favicon

Hi! The favicon has disappeared.--ANGELO (aka AjejeBrazorf) 2 okt 2021 13:20 (CEST)

Hi, we know. We are updating and have a few problems. We're working on a solution. Yours truly, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 okt 2021 14:33 (CEST)

Categorie:Alles

Hoi Mike1023. Heb de categorie:alles aan PIM-systeem gekoppeld, maar zie dat deze niet compleet is. Zo heb je onder Taal en lezen de categorie:schrijver staan. Die bestaat niet, maar wel de categorie:schrijvers. Zoals je hebt kunnen zien heb ik dat geprobeerd aan te passen, maar kennelijk niet op de goede manier (door jou ook teruggedraaid). Zo blijken er meer categorieën of niet te bestaan of niet goed gekoppeld te zijn (nu nog rood). In principe zou je via categorie:alles alle artikelen moeten kunnen vinden (vergelijkbaar met het PIM-systeem) en dat is nu niet het geval. MVRGR. Hanssain (overleg) 25 okt 2021 13:32 (CEST)

Dag Hanssain, ik had de categorie:Schrijver verwijderd aangezien het een doorverwijzing is naar categorie:Schrijvers. Dat komt omdat doorverwijspagina's bij categorieën niet werken. Als ik een artikel zo schrijven over bijvoorbeeld Bertolt Brecht en ik zou de categorie:Schrijver toevoegen dan is het artikel alleen zichtbaar in die categorie en niet in de categorie:schrijvers. Hierdoor wordt zoeken nog gecompliceerder, aangezien er dan steeds paren zijn van categorieën (meervoud en enkelvoud) waarbij de ene helft van artikelen (behoorde tot die categorie) onder enkelvoud en de andere helft onder meervoud staat (zonder dat er enig systeem inzit). Daarvoor kun je beter een naam aanhouden. Als je de naam van een categorie in enkelvoud wil zetten, dan moeten alle subcategorieën en artikelen in de meervoud-categorie overgezet worden naar de enkelvoud-categorie. Dus in dit geval alles van Categorie:Schrijvers moet overgezet worden naar de categorie:Schrijver. Doorverwijzingen werken bij categorieën enorm slecht.
De reden dat de categorie:Alles onoverzichtelijk is heeft ermee te maken dat we in 2015 een project waren begonnen het categoriesysteem aan te passen, aangezien dit erg verouderd was. Op bepaalde plaatsen was het categoriesysteem enorm klein (met honderden artikelen gepropt in één categorie) en op andere plaatsen enorm ruim (met 10 subcategorieën voor één artikel). Het probleem was toentertijd dat er eind 2015 enorm veel gebruikers waren gestopt en men direct begonnen is met het systeem te veranderen zonder eerst een model te maken vooraf (of überhaupt afspraken). Sinds die tijd zijn er mensen mee bezig geweest om delen aan te passen, maar in hoeverre het categoriesysteem "af" is is onbekend (aangezien dit nooit is bijgehouden).
Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 okt 2021 16:50 (CEST)
Hoi Mike, bedankt voor je uitleg. Dat van het enkelvoud en meervoud blijft i.d.d. soms lastig. Maar dat neemt niet weg dat de fout met schrijver op de pagina Categorie:Alles nog steeds aanwezig is en ik kan dat niet veranderen. Ik begrijp dat dit gegenereerd wordt door het Categoriestelsel en dat mag alleen door moderatoren worden bewerkt. Ook Mucisi is fout en moet Musicus zijn. Eventueel zou Componist erbij kunnen worden gezet. De hoofdcategorie Mensen bestaat niet en zou wellicht Mens en maatschappij kunnen heten, omdat met de mens als biologisch wezen iets anders wordt bedoeld. Het rijtje waarin Mucisi en schrijvers staan, daarmee worden m.i. de bekende personen bedoeld (maar dan per categorie). Wellicht moet dit overleg naar het clubhuis voor een breder overleg. Ik hoor het wel. Maar alvast bedankt voor het meedenken en -helpen. Mvrgr. Hanssain (overleg) 25 okt 2021 16:57 (CEST)
Ik zie wat je bedoeld. Je kunt de brontekst overnemen en een geüpdated ontwerp maken in je kladblok (deze maak je aan onder Gebruiker:Hanssain/Kladblok). Ik kan hem dan overnemen op de Categorie:Alles als het af is. Ik had een aantal jaar geleden zelf geprobeerd dit te updaten, maar kan het ontwerp niet meer vinden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 okt 2021 17:50 (CEST)
Ga ik doen. Mvrgr.Hanssain (overleg) 25 okt 2021 17:55 (CEST)

Hoi Mike, Heb een gedeelte op mijn kladblok reeds omgezet en her en der categorieën aangemaakt en/of hersteld zodat de route naar Categorie:Alles weer intact is. Weet niet of je op mijn kladblok kunt meekijken naar het (voorlopige) resultaat. Laat dat s.v.p. even weten. MVRGR. Hanssain (overleg) 26 okt 2021 12:14 (CEST)

Ziet er veel beter uit. Ik heb het op Categorie:Alles ingevoerd. Ik wel wat rode linkjes eruit kunnen halen. De Categorieën met meer over... heb ik verwijderd, aangezien we besloten hebben (een lange tijd terug) dat deze te onduidelijk zijn. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 okt 2021 13:46 (CEST)
Ziet er zeker beter uit. Heb de pagina opnieuw overgepakt (de vorige versie vervangen) om te kijken of er nog aanvullingen nodig zijn. Dan zijn de hoofdtakken i.i.g. in orde. Mvrgr. Hanssain (overleg) 26 okt 2021 17:23 (CEST)
Prima, geef maar door als er nog verbeteringen nodig zijn. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 okt 2021 19:42 (CEST)

Hoi Mike, ik breng het geheel tot hetzelfde niveau (en indeling) als op de PIM-systeem pagina. De vertakkingen en verdere verdelingen van categorieën kunnen ook nagelopen worden met de wereldwijd gebruikte thesaurus van Getty: [[1]]. Daarin kun je ook in het Nederlands zoeken. Bibliotheken, musea, Beeld en Geluid e.d. maken hier ook gebruik van. Tegenwoordig hebben we hiervoor ook het termennetwerk (met een koppeling naar de Getty): [[2]]. En waarom het wiel uitvinden als het er al is! Het is wel een klus, maar met een goede basis als het PIM-systeem, moet het te doen zijn. Zodra ik de Categorie:Alles op mijn kladblokpagina heb bijgewerkt, geef ik weer een seintje. Mvrgr. Hanssain (overleg) 27 okt 2021 17:28 (CEST)

Hoi Mike, Heb het geheel omgezet in de volgorde van het PIM-systeem. Hier en daar is er een overlap, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Je kunt immers artikelen aan verschillende categorieën koppelen. Wellicht kunnen de kopjes die nu Vet zijn aangegeven op 'mijn' Gebruiker:Hanssain/Kladblok > Categorie:Alles ook op de desbetreffende (gelinkte) pagina aangeduid worden als Hoofcategorie. Het moet m.i. mogelijk zijn om een balkje aan te geven in de PIM kleur. Als de indeling naar wens is, kunnen routes nagelopen worden en gecontroleerd worden (Alles > Hoofdcategorie > Categorie > Subcategorie etc.). Hoor wel of dat dat OK is. Mvrgr. Hanssain (overleg) 28 okt 2021 16:53 (CEST)
Ik heb het aangepast. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 nov 2021 14:03 (CET)
Top, bedankt. Schiet met de chemische elementen aardig op. Mocht er een voorkeur zijn voor een portaal die er nog niet is, laat het even weten. Mvrgr. Hanssain (overleg) 3 nov 2021 16:52 (CET)
Inderdaad. De chemische elementen schieten erg op. Ik denk dat we over bijna alle belangrijke onderwerpen een portaal hebben. Mocht je een onderwerp vinden waar nog geen portaal over is, kun je dat aanvragen in het ClubHuis. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 nov 2021 18:20 (CET)

Sjabloon Werk "2 weken"

Beste, je meldde me het volgende:

"Volgens de categorie:Wikikids:Werk is het maximum twee weken. Mocht je dit willen veranderen naar één week dient dit eerst overlegt te worden in het ClubHuis!"

Ik vind echter nergens een bespreking over de houdbaarheidsdatum van het sjabloon. Volgens mij heeft medewerker Wiki7 dit jaren geleden gewoon eigenzinnig beslist (zie hier). Hoe dan ook, twee weken lijken me wel erg lang om te wachten tot een artikel kan worden verbeterd. Uiteindelijk is het de bedoeling van het sjabloon om bewerkingsconflicten te vermijden wanneer iemand even ongestoord wil werken, meer niet. Mocht je toch een link kunnen opgeven naar een discussie in het Clubhuis of elders over deze kwestie, dan laat je maar wat weten. Met afspraken heb ik overigens totaal geen moeite. mvg, White Fang (overleg) 7 nov 2021 14:58 (CET)

Dag White Fang, ik zal een reactie in twee delen geven:
 1. Ik heb het proberen na te zoeken maar waar dat precies ooit besloten is. Ik heb gevonden dat het in 2010 één of twee dagen was, terwijl ik mij actief met het moderatorenwerk ben gaan bemoeien (eind 2013) twee weken werd. Ik denk dat dit toentertijd via IRC of de mail besloten is, want er zijn documentaties van. In ieder geval gold deze regel al vóór 2016 en is deze niet door Wiki7 zelf bedacht. Ik denk dat dit ooit is bedacht en steeds is aangenomen als "vaste regel" door nieuwe gebruikers, zonder dat iemand er naar vroeg waar dit precies besloten is.
 2. Mijn theorie is dat "twee weken" gekozen is doordat veel van onze gebruikers op de basis- of middelbare school zitten en daardoor plotseling te maken kunnen hebben met periodes van veel huiswerk (die sprekende uit eigen ervaring uit de lucht kunnen komen vallen). Het is overigens niet dat deze artikelen niet verbeterd kunnen worden zolang er een werksjabloon op staat, maar doe dit ongeveer een uur na de laatste bewerking om bewerkingsconflicten te voorkomen. Mocht je het willen veranderen naar één week dan lijkt het me weliswaar slim om een ClubHuis-discussie te starten (ook om iedereen hiervan op de hoogte te stellen als het één week wordt). Ik hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 nov 2021 22:35 (CET)
Geen probleem, bedankt voor je uitleg. White Fang (overleg) 8 nov 2021 01:00 (CET)

Ster

Graag wil ik je de volgende ster aanreiken voor je artikelen over de Amerikaanse politiek: Bestand:American Barnstar 25.svg. Deze staat niet in het rijtje van Wikikids:Sterren. Vandaar. Met vriendelijke groet Hanssain (overleg) 10 dec 2021 12:01 (CET)

Thanks! Ik moet voor mijn studie aardig wat dingen weten over de Verenigde Staten, dus schrijf de artikelen als een manier om de informatie te herhalen. Daarnaast komen veel van deze begrippen voor in het nieuws, waar bijna iedere dag wel iets over de Amerikaanse politiek is te horen! Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 dec 2021 17:45 (CET)

oc.vikidia

Hello! We have a new version of vikidia: https://oc.vikidia.org/wiki/Accueil . Can you please make an interwiki and add it to main page?--ANGELO (aka AjejeBrazorf) 10 dec 2021 23:20 (CET)

I will add in it immediately! I understand it is the Occitan version of Vikidia? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 dec 2021 23:31 (CET)
Yes--ANGELO (aka AjejeBrazorf) 11 dec 2021 07:00 (CET)
Interwiki is added and a link is added to the Home Page. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 dec 2021 13:49 (CET)

You have a vandal on this wiki!

Good morning Mike 1023, ik wens je een vrolijke Kerstmis :) I want to alert you to the fact that you have a vandal on here who also has vandalised English Vikidia, and when he was blocked, started creating sockpuppets

The user is User:DinosaursRoar, who is the sockmaster, and has on the English Vikidia, the socks "MixelsLover24" and "MilvianBored", both made after being blocked. He vandalised and altered Donald Trump on both our site and yours as first edit, and did the same thing on both articles.

Please keep an eye on him, we now have all 3 of his accounts on infinite block for abusing multiple accounts and block evasion!

Have a great Christmas, DaneGeld (overleg) 25 dec 2021 02:38 (CET)

Thanks for the tip. Since he currently only has changed "Donald Trump" from one account (I couldn't find other here), I can't do anything now. I shall keep an eye on it nonetheless. A Merry Christmas! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 dec 2021 12:18 (CET)

Spelling

Farm-Fresh bullet go.png Verplaatst naar overleg gebruiker:Slang2000

Pagina

Farm-Fresh bullet go.png Verplaatst naar overleg gebruiker:Slang2000

REACTIE

Farm-Fresh bullet go.png Verplaatst naar overleg gebruiker:Anne-MirtevanderRee

Mening

Farm-Fresh bullet go.png Verplaatst naar overleg gebruiker:Wiki56

Pater Vertenten

Dankjewel(Mercy)(ik kan geen frans!)groetjes Wiki56Wiki56 (overleg) 24 feb 2022 18:53 (CET)

Geen probleem. De link die ik je stuurde was in een artikel in het Nederlands. Althans als ik hem open staat het in het Nederlands. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 feb 2022 18:58 (CET)
dankjewel Mike1023.Wiki56Wiki56 (overleg) 24 feb 2022 22:15 (CET)🇧🇪Wiki56🇧🇪

Wil je 💬❔

Bezoekersaantallen Wikiproject Oekraïne

Hoi Mike1023, kun jij zien of de aangemaakte pagina's in het Wikiproject Oekraïne een beetje bezocht worden? M.a.w. vervullen ze de vraag naar informatie? MVRGR. Hanssain (overleg) 11 mrt 2022 14:32 (CET)

Hi Hanssain, ik kan dat helaas niet zien. Wel weet ik dat onderwerpen die vaak in het nieuws zijn (zoals Oekraïne nu), ook vaak worden opgezocht. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 mrt 2022 16:14 (CET)
Thanks. Hanssain (overleg) 11 mrt 2022 16:43 (CET)

Schone Lei

Hoi Mike1023, Ik ben wikipower, ik weet dat ik in het verleden slechte dingen heb gedaan maar kun je me aub een schone lei geven? Ik ben nu 3 jaar ouder en het zal niet meer gebeuren. Met vriendelijke groet, Wikipower🌱💖🌹overleg? 25 mrt 2022 09:40 (CET)

Hoi Wikipower, natuurlijk kunnen we met een schone lei beginnen. Veel succes en leuk dat wilt meehelpen na al die tijd. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 mrt 2022 11:29 (CET)
Thanks Met vriendelijke groet, Wikipower🌱💖🌹overleg? 25 mrt 2022 11:49 (CET)

Prettige Wikantie

Hoi Mike, geniet er van. Gr. Hanssain (overleg) 3 mei 2022 22:06 (CEST)

Over Slang2000 en zijn artikelen...

Goedenavond, Mike1023. Ik wil met je over Slang2000 praten. Ik kan hun artikelen zien, en hoewel ze met goede bedoelingen zijn gemaakt, zijn ze een puinhoop van fouten. Ik zie dat je met hen eerder hebt gesproken. Dat ze niet meer dan 5 artikelen per dag mogen maken, omdat er veel opgeruimd moet worden. Ze houden zich niet aan deze regel. Kun je alsjeblieft nog een keer hen om te nieuwe artikelen maken vertragen vragen? Ik wil helpen, maar het zal veel tijd kosten. Ik ben ook in nederlandse taal niet goed! Hartelijk bedankt, DaneGeld (overleg) 18 mei 2022 21:48 (CEST)

Dag, het is me opgevallen. Echter, iedere keer als ik vraag of hij wil letten op hoofdletters, leestekens, juiste paginanamen, etc., gaat dit twee/drie dagen goed en dan weer fout. Het is een vicieuze cirkel waarin hetzelfde bandje steeds over en over wordt gedraaid. Er zit al twee jaar geen voortgang in en ik denk ook niet dat er vooruitgang in komt. Ik kan heel veel energie steken in hem aanspreken, maar het heeft geen effect. Ik heb verschillende keren met moderatoren geprobeerd te overleggen, maar dit heeft geen uitkomsten. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 mei 2022 19:19 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Mike1023&oldid=716356"