Gebruiker: Mike1023

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze gebruiker is moderator.


Welkom op mijn gebruikerspagina/Welcome on my user page

Mijn status:"Van 15 tot en met 22 oktober niet beschikbaar; dringende vragen mogen op overlegpagina gesteld worden!"

Oslo
Kort om Welkom

Wikipedia-logo-v2-nl.svg

Deze gebruiker is ook lid van Wikipedia.

Nuvola apps ksirc.png

Deze gebruiker heeft kennis van politiek en maatschappij.

Gnome-globe.svg

Deze gebruiker is voor wereldvrede.

Stylised atom with three Bohr model orbits and stylised nucleus.svg

Deze gebruiker heeft kennis van wetenschap.

Nuvola apps knewsticker.png

Deze gebruiker is op de hoogte van de actualiteiten.

Nuvola apps clock.png

Deze gebruiker heeft kennis van geschiedenis.

Books 001a.jpg

Deze gebruiker houdt van het lezen van boeken en het schrijven daarvan.

Flag of Leiden.svg

Deze gebruiker woont in Leiden.

Flag of the Netherlands.svg

Deze gebruiker heeft Nederlands als moedertaal.

Flag of the United Kingdom.svg

This user is able to contribute with an intermediate level of English.

Flag of Germany.svg

Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.

Frisian flag.svg

Deze gebruiker verstaat Fries.

Flag of South Africa.svg

Deze gebruiker verstaat Afrikaans.

Flag of Esperanto.svg

Deze gebruiker zou graag Esperanto willen spreken.

Goedendag, mijn naam is Mike1023. Ik ben 17 jaar oud en ik ben sinds 2013 lid van WikiKids. Tegenwoordig ben ik ook moderator. Tevens ben ik actief op de Engelse Vikidia en op de Franse, Italiaanse en Spaanse Vikidia met het maken van interwiki's. Vragen of hulp, zie mijn overlegpagina!
Hello, my name is Mike1023. I'm 17 years old en I'm a user of WikiKids since 2013. I'm a moderator these days. I'm also active at the English Vikidia and at the French, Italian and Spanish Vikidia with making interwiki's. Questions or help, see my User talk (I'm able to answer questions in English too)!

Over mij
Ik ben 17 jaar oud en ik woon in de stad Leiden. Ik heb het erg naar m'n zin. Ik zit momenteel in 4 havo, ik heb eerst het vmbo-theoretisch afgerond. Momenteel volg ik het profiel E&M (was niet echt een keuze) met aardrijkskunde en Duits. Ik vind wiskunde, Duits, Nederlands, aardrijkskunde en geschiedenis leuke vakken op school. Economie iets minder, maar ben er wel goed in. Engels zie ik vooral als handig, maar ben er niet echt goed in. Qua talen spreek ik Engels en Duits vrij vloeiend. Afrikaans, Fries en Luxemburgs kan ik verstaan en lezen. Zelf heb ik een hoop interesse in de Duitse taal en hoop later dan ook Duitse taal en cultuur te kunnen studeren. Wat ik mooi vind aan Duits is dat het een vrij eenvoudige taal is met een vrij logische grammatica. Ik hoop ook later leraar Duits te worden. Ik zou graag mensen enthousiast willen maken voor de Duitse taal. Qua hobby's hou ik van schrijven, tuinieren en Netflixen. Momenteel schrijf ik mijn eigen boek. Ik zie literatuur als een uiting van wat er niet klopt in deze wereld. Zelf ben ik politiek-links. Ik vind het onrechtvaardig dat er mensen zowat in geld kunnen zwemmen, terwijl andere sterven. Ik houd enorm veel van klassieke muziek en literatuur.

>>Lees verder>>


Wat doe ik hier?
Sinds 2013 ben ik gestart met het schrijven van artikelen op WikiKids, even later begon ik met het aanmaken van portalen en creëren van sjablonen. Het is eigenlijk een beetje mijn hobby om te zoeken naar dingen die beter kunnen. Dat is voor mij een leuke bezigheid. Ik bedenk vaak hoe iets beter en efficiënter kan, van kleine tot grote dingen. Sinds 2015 ben ik ook moderator. Ik help graag mensen en begeleid ze gedurende hun periode op WikiKids met het schrijven van artikelen tot het bestrijden van vandalisme. Ik zoek ook steeds naar nieuwe manieren om gebruikers te helpen, vaak kijk hierbij naar andere moderatoren en gebruikers en andere wiki's (zoals Wikipedia). Naar mijn mening is Wikipedia een prachtige site voor informatie en gebruikers, maar te veel Wikipedia heb ik liever niet op WikiKids. Ik vind wel dat WikiKids naast encyclopedie en community ook een soort van "opleidingcentrum" kan zijn voor gebruikers die in de toekomst willen bijdragen aan Wikipedia. Op WikiKids zijn de regels een stuk soepeler en dit is minder groot opgezet, waardoor we gebruikers beter kunnen begeleiden. Als laatste organiseer ik nog een aantal projectjes op WikiKids, zoals de DoeActiviteit over de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

Achter schermen
Je kan stellen dat ik ook een soort en met van achter de schermen meewerk bij Vikidia. WikiKids is immers een soort en met van de Nederlandstalige Vikidia en daarom voel ik me soms een beetje een ambassadeur. De Franse en Nederlandse Vikidia doen het heel erg goed. Voor een kleine taal als het Nederlands is het al erg goed dat we de op één na grootste wiki voor kinderen zijn. Daarnaast ben ik nog erg trots op de Italiaanse Vikidia, die erg snel groeit. Samen met de directie van Vikidia werkte ik samen aan een oplossing voor een Duitse Vikidia, die ik in de zomer van 2018 wil gaan openen. In de tussentijd werk ik aan de Engelstaige Vikidia. Hoewel Engels haast de grootste taal op de planeet is, is de Engelstalige Vikidia nog klein en onbekend. Daarom start ik van de zomer met bekendmaken van de Engelstalige Vikidia in het Verenigd Koninkrijk (en daarna in andere Engelstalige landen). Als laatste werk ik nog een kleiner project omtrent Vikidia, wat nog een verrassing is.

Mijn mooiste artikelen
De mooiste artikelen die ik heb gemaakt naar mijn mening zijn:

  1. Verenigd Koninkrijk
  2. Planten
  3. Zwitserland
  4. Duitsland
  5. Hart- en vaatstelsel
  6. Leiden
  7. Texel
  8. Duitse Keizerrijk
  9. Schloss Neuschwanstein
  10. Provincies van België
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Mike1023&oldid=492745"