Vlag van Vaticaanstad

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of the Vatican City.svg

De vlag van Vaticaanstad is de officiële vlag van het landje Vaticaanstad, in de Italiaanse hoofdstad Rome. De vlag bestaat uit twee verticale banen, een gele en een witte. Op de witte baan is het wapen van Vaticaanstad afgebeeld. Het wapen is wel iets anders op de vlag, aangezien het wapenschild is weggelaten en de touwen aan de onderkant van het wapen anders bevestigd zijn. De sleutels op het wapen zijn dezelfde kleuren van de vlag. Ze staat voor de sleutels van Sint Pieter en geven de paus de macht om zowel te vergeven als de te excommuniceren (de kerk uitzetten). De tiara aan de bovenkant symboliseert de taken van de paus, namelijk die van een priester, een leraar en een koning.

Vaticaanstad gebruikt de vlag van de vroegere Kerkelijke Staat. Dit was een land in het huidige Midden-Italië tot aan de risorgimento. De Kerkelijke Staat had echter geen wapen op haar vlag, Vaticaanstad wel. Als men de Heilige Stoel wil aanduiden worden de kleuren van de sleutels omgedraaid.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlag_van_Vaticaanstad&oldid=651769"