Vlag van Duitsland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Die Deutsche Flagge

De Vlag van Duitsland is de officiële vlag van Duitsland. In het Duits heet de vlag die Flagge der Bundesrepublik Deutschland of die Bundesflagge. De vlag is een driekleur met drie horizontale banen. Van boven naar onder zijn dit zwart, rood en goud (niet te verwarren met geel). De huidige vlag is in 1919, na de Eerste Wereldoorlog, aangenomen. Tussen 1933 en 1945 had Duitsland een hele andere vlag, maar na de Tweede Wereldoorlog is de huidige vlag aangenomen.

Naast de gewone vlag is er ook een versie met het wapen van Duitsland erop.

Zwart, rood en geel waren belangrijke kleuren tijdens de Duitse geschiedenis en symboliseren de democratie en de vrijheid. Dit zowel de vrijheid van Duitsland zelf als de Duitsers. De kleur goud moet niet verwart worden met geel. Na de Tweede Wereldoorlog werden de kleuren zwart-rood-goud, terwijl het voor de Tweede Wereldoorlog nog gewoon geel was.

De grootste versie van de Duitse vlag staat voor het Rijksdaggebouw in Berlijn, waar de Bondsdag vergaderd. Dit is de Vlag van de Eenheid en werd op 3 oktober 1990 (Duitse hereniging) voor het eerst gehesen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlag_van_Duitsland&oldid=775693"