Vlag van Estland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vlag van Estland

De vlag van Estland is de officiële vlag van Estland. De vlag bestaat uit drie horizontale banden. Dit zijn, van boven naar beneden, blauw, zwart en wit. De vlag kan verticaal worden opgehangen, maar dan moet de blauwe baan te allen tijde links hangen.

Het zwart symboliseert de kleur van de aarde van het thuisland, het blauw de lucht, de zee en de meren en het wit staat voor het streven van het volk naar geluk en licht. In 2001 stelde een Estisch politicus voor om de vlag te vervangen door een nieuw model. De kleuren zouden behouden blijven, maar de vlag zou een ander patroon krijgen. Het idee was om een Scandinavisch kruis toe te voegen, vergelijkbaar met de vlaggen van Noorwegen en Denemarken. Estland beschouwt zichzelf als een Scandinavisch land en heeft een cultuur die hier ook heel erg op lijkt. Het land is vooral goede vrienden met Finland. Tot nu toe is de vlag echter nog niet vervangen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlag_van_Estland&oldid=656809"