Vlag van Malta

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Malta.svg

De vlag van Malta is de officiële vlag van Malta. De bestaat uit twee horizontale balken; een rode en een witte. Dit zijn de kleuren van de Maltese ridders. De kleuren hebben een lange geschiedenis; in 1091 gaf graaf Rogier I van Sicilië deze kleuren aan Malta. In de linkerbovenhoek staat het zogeheten George Cross. Dit is een Britse mediale, die gegeven wordt aan inwoners voor hun dapperheid.

De vlag wordt sinds 1964 gebruikt. In de tijd dat Malta een kolonie was van het Verenigd Koninkrijk werd een blauwe vlag gebruikt met de Britse vlag en het Maltese wapen hierop. In 1942 werd de eerste versie van de huidige vlag officieel gemaakt. De Britten deden dit voor de moed die Malta getoond had tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om het George Cross werd toen nog een blauw vierkant gebruikt. Sinds 1964 verdween dit blauwe vierkant.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlag_van_Malta&oldid=651751"