Vlag van Guernsey

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Guernsey.svg

De vlag van Guernsey is de officiële vlag van het Britse eiland Guernsey. De vlag bestaat uit een witte achtergrond met hierop een rood kruis. Op dit rode kruis is een kleiner, gouden kruis afbeeld. Dit kleinere kruis heeft "brede voeten", oftewel uitlopers aan het einde. Dit kleinere kruis symboliseert de Normandische hertog Willem de Veroveraar, de latere koning van Engeland. Hij droeg het kruis zijn eerste grote overwinning in Engeland. De rest van het ontwerp is gebaseerd op de vlag van Engeland.

Guernsey heeft niet altijd een eigen vlag gehad. Pas in 1936 werd dit toegestaan en men besloot de Engelse vlag te gebruiken. Pas in 1985 werd de huidige vlag gekozen. De eilanden Sark, Alderney en Herm hebben allen een eigen vlag. Deze eilanden vallen onder Guernsey. De vlag van Guernsey wordt zowel voor het eiland Guernsey als voor alle eilanden die eronder vallen gebruikt. De eilanden met een eigen vlag gebruiken hem alleen op het eigen eiland.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlag_van_Guernsey&oldid=651740"