Portaal:Italië

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Portaal Projectpagina Galerij
Portaal-Italië.png

Welkom op Portaal:Italië!

Kaart Italië.png

Italië, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in het zuiden van Europa. Italië is onderdeel van de Europese Unie en is één van de zes landen die deze oprichtte. In Italië betaalt men met euro en spreekt men Italiaans. Italië grenst in het noorden aan Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten aan Slovenië en in het westen aan Frankrijk. In Italië zelf liggen nog twee kleine landjes, in het noorden het landje San Marino en in de hoofdstad Rome ligt het landje Vaticaanstad.

Italië is op de wereldkaart makkelijk te vinden door haar vorm. Het land lijkt namelijk op een laars. Het vasteland van Italië wordt daarom wel de laars van Italië genoemd. Daarnaast behoren nog een groot aantal eilanden tot Italië, waarvan Sicilië en Sardinië de grootste zijn. Het land wordt verder omringd door de Middellandse Zee, de Ionische Zee, de Adriatische Zee en de Ligurische Zee. In het midden, tussen het vasteland en de grote eilanden, ligt de Tyrreense Zee. ->-> Lees verder ->->

Artikel en afbeelding van de maand

Artikel van de maand

De haven van Ravenna

Het artikel van de maand is... Ravenna!

Ravenna is een Italiaanse stad. De stad ligt in de regio Emilia-Romagna. Het is de hoofdstad van de provincie Ravenna.

Ravenna heeft 142.000 inwoners. De stad is bekend doordat er veel oude Christelijke gebouwen staan en het de sterfplaats is van Dante Alighieri, een bekende dichter die leefde van 1265 tot en met 1321. Hij schreef een bekend gedicht over de hemel, de hel en het vagevuur.

Lees verder


Artikel en afbeelding van de maand

Afbeelding van de maand

Kaartje van Italië

De Italiaanse keuken

Macaroni closeup.jpg

De Italiaanse keuken is internationaal bekend en bevat verschillende, bekende gerechten en producten:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Italië&oldid=571895"