Portaal:China

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalChina.png
Welkom op Portaal:China!

Hier vind je alles over zowel de Volksrepubliek China als het niet-(volledig)-erkende Taiwan (Republiek China) en de speciale autonome regio's Macau en Hongkong. Op dit portaal kun je dus alles vinden over de regio "China"; van de geschiedenis tot de cultuur en van geografie tot bekende Chinese personen. China is, althans qua naam een complex land, aangezien zowel de Volksrepubliek China als Taiwan de naam claimen. Daarom volgt hieronder zowel wat informatie over Taiwan als de Volksrepubliek China.

Vind jij China ook erg interessant en wil je meehelpen om meer informatie beschikbaar te stellen over China? Neem dan een kijkje op onze projectpagina, waar je veel artikelen vind die nog aangemaakt moeten worden of uitgebreid/opgeknapt moeten worden. Veel lees- en schrijfplezier!Bestuurlijke indeling
China provinces.png

Hierboven een kaart met hoe de Volksrepubliek China verdeeld China. Taiwan wordt door de Volksrepubliek China gezien als provincie. Tawain (ook wel de Republiek China) heeft zijn eigen idee hoe China (ook het vasteland) verdeeld wordt. Er is gekozen voor de indeling van de Volksrepubliek, aangezien deze internationaal het meest gebruikt wordt.


Het land
GreatWall 2004 Summer 1 banner.jpg

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:China&oldid=774145"