Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Portaal:Egyptische Oudheid

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Portaal:Egypte)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Egyptische Oudheid.png
Welkom

Welkom op het Egyptische Oudheidportaal. Dit portaal gaat over de Oudheid in Egypte. Omdat de Egyptische Oudheid veel te veel artikelen heeft voor het Oudheidportaal, heeft dit zijn eigen portaal. Hier lees je alles over de Egyptische Oudheid. Met leerzame artikelen en veel informatie. Vind jij de Egyptische Oudheid helemaal leuk en wil jij meeschrijven met artikelen over bijvoorbeeld mummies, farao's en piramides, kijk dan op onze projectpagina. Hier vind je artikelen die verbeterd of nog gemaakt moeten worden. Lees ook het portaal en leer meer over dit onderwerp. Veel leesplezier!

Over de Egyptische Oudheid

Door Egypte stroomt de Nijl, als de Nijl er niet was geweest was Egypte een droogland. De Nijl neemt namelijk slip mee. Slip is heel vruchtbaar. Gebieden langs de bijna 1000 km lange Nijl zijn daarom handig voor landbouw. Er werd eerst alleen maar wilde tarwe gekweekt maar na een tijdje begonnen ze ook eigen gewassen te kweken.

El pesado del corazón en el Papiro de Hunefer.jpg
Egyptische mythologie en kunst
Volgend portaal

Het volgende portaal is Griekse Oudheidportaal. Na de Egyptische Oudheid gaan we naar Griekenland. We gaan het hebben over de Griekse Oudheid, dus over de Olympische spelen, Griekse goden en veel meer.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Egyptische_Oudheid&oldid=655677"