Portaal:Australië

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Galerij
PortaalAustralie.png
Welkom op Portaal:Australië!
Australia (orthographic projection).svg

Op dit portaal vind je informatie over het land Australië. Je vind o.a. informatie over de steden, de bijzondere Australische natuur en de cultuur en bezienswaardigheden van het land. Daarom nodigen we je uit een rondkijkje te nemen op dit portaal. Vindt jij Australië ook een interessant land? En wil jij meehelpen met het schrijven en verbeteren van artikelen over dit land? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vind je verschillende gewenste artikelen. Veel lees- en schrijfplezier!

Australië, the land Down Under
Australië is een land in Oceanië. Australië werd onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk op 1 januari 1901 en heeft meer dan 20 miljoen inwoners. Het land ligt op het zuidelijk halfrond. Ze spreken er vooral Australisch Engels, dat is Engels met een beetje accent en wat aparte woorden die je in andere varianten van het Engels niet hebt.

Australië wordt nu vooral bewoond door Europeanen, maar vroeger bevolkten de Aboriginals het hele eiland. Australië is bekend om verschillende dingen. Onder andere de prachtige natuur, het Groot Barrièrerif en het grote Sydney Opera House maken het grote eiland erg bekend. Lees verder...

Bestuurlijke indeling van Australië
Het land Australië
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Australië&oldid=657188"