Portaal:Luxemburg

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Portaal Luxemburg2.pngPortaal
 
 
Projectpagina
 
 
Inschrijving
 
 
Galerij
 

Welkom op het portaal!

Welkom op Portaal:Luxemburg! Luxemburg is maar een klein land in Europa, maar toch valt er een hoop over te vertellen. Zo is Luxemburg het laatste groothertogdom op aarde en vroeger was de Nederlandse koning ook groothertog van Luxemburg. Op dit portaal vind je allerlei linkjes naar artikelen over geschiedenis, personen, steden en nog veel meer. Wil je meer weten over Luxemburg, dan ben je hier op de juiste plek. Lees gerust verder op dit fascinerende portaal!

Over Luxemburg

Luxemburg.gif

Het Groothertogdom Luxemburg of Letzeburg is een land in Europa. De hoofdstad is Luxemburg. Het ligt in de Benelux. Luxemburg is een best klein land en er wonen nauwelijks meer mensen dan in Den Haag. Luxemburg is een bergachtig land, waar drie gebergtes samenkomen: Ardennen, Eifel en Lees verder..

Wist je dat...

  • Hoewel Luxemburg klein is, het geen dwergstaat is?
  • Karel V voordat hij keizer werd Karel van Luxemburg heette?
  • Luxemburg het enige nog bestaande groothertogdom is?
  • Luxemburg vroeger bij Nederland hoorde?
Landen met een portaal
België · Canada · Denemarken · Duitsland · Filipijnen · Frankrijk · Italië · Japan · Luxemburg · Nederland · Oostenrijk · Verenigd Koninkrijk · Verenigde Staten
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Luxemburg&oldid=412645"