Portaal:Frankrijk

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken


Portaal Frankrijk.png

Portaal
 
 
Projectpagina
 
 
Inschrijving
 
 
Galerij
 

Gustave Eiffel

Gustave Eiffel-GE.jpg

Het artikel van de maand is ... Gustave Eiffel! Hij was de uitvinder van het bekendste monument van Frankrijk, namelijk de Eiffeltoren. Klik hier om het artikel van de maand te bekijken.

Searchtool.svg


Welkom op het portaal!

Welkom op portaal Frankrijk! Frankrijk is een land in Europa. Het land heeft 60.876.136 inwoners. De officiële taal is Frans. Wil je meer weten over Frankrijk? Lees dan deze pagina of lees verder op dit portaal!


Mont Blanc

PanoMontBlancHDR edit 1.jpg

Zou jij de hoogste berg van Europa durven beklimmen? Toevallig staat die berg in Frankrijk! De Mont Blanc is met 4810,90 meter in ieder geval de hoogste berg in de Alpen. De top ligt bijna op de grens tussen Frankrijk en Italië.

De Hoofdstad; Parijs

De Eiffeltoren staat in de stad Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. Parijs is de belangrijkste stad van Frankrijk. Ook is het een van de grootste plaatsen van Europa.

De stad ligt aan de rivier de Seine op ongeveer 6 uur rijden met de auto vanuit Utrecht. Er wonen ongeveer 11 miljoen mensen in deze wereldstad met heel veel voorsteden. Parijs is in 20 arrondissementen opgedeeld. Parijs wordt ook wel de stad van de liefde, licht en mode genoemd.

Parijs is beroemd om zijn kunst in de musea, zoals de Mona Lisa in het Louvre. Ook is Parijs de modestad. De wereldtentoonstelling zo’n 125 jaar geleden gaf Parijs zijn beroemde toren, de Eiffeltoren.

Parijs heeft niet alleen de Eiffeltoren, maar ook de Sacré Coeur de Notre Dame. Wat ook leuk om te bezoeken is, is de bekende laan Avenue des Champs-Élysées, en, aan het einde daarvan, de Arc de Triomphe.

Het volkslied van Frankrijk


Landen met een portaal
België · Canada · Denemarken · Duitsland · Filipijnen · Frankrijk · Italië · Japan · Luxemburg · Nederland · Oostenrijk · Verenigd Koninkrijk · Verenigde Staten
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Frankrijk&oldid=425629"