Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

Macau

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Vlag van Macau

Macau (voluit: Speciale Administratieve Regio/Speciale Bestuurlijke Regio Macau van de Volksrepubliek China) (Traditioneel Chinees: 中華人民共和國香港特別行政區, Vereenvoudigd Chinees: 中华人民共和国香港特别行政区, Pinyin: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó-Àomén Tèbié Xíngzhèngqū) is een stad in het zuiden van China. Deze stad heeft ongeveer 560.000 inwoners. De oppervlakte is 26 km². De officiële talen zijn Chinees en Portugees. De munteenheid is de Pataca.

Van 1 december 1887 tot 20 december 1999 was Macau een Portugese kolonie. En hadden Portugese machthebbers de leiding in Macau. Net als Hongkong, is Macau een Speciale Administratieve Regio/Speciale Bestuurlijke Regio (SAR), dit houdt in dat beide gebieden hun eigen systeem mogen behouden en autonomie hebben, maar wel horen bij China. In de praktijk komt het neer op een status aparte. In die ongeveer 50 jaar dat de Volksrepubliek China bestond, had Macau toch eigen wetten. Het idee van "één land, twee systemen".


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Macau&oldid=538198"