Wuhan

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wuhan

Wuhan is de vijfde grootste stad van China en een megastad met ongeveer zo'n 11.000.000 inwoners in het jaar 2019. Geografisch ligt het in het midden van het land. De stad ligt aan een samenvloeiing van twee Chinese rivieren. Die heten de Jangtsekiang en de Han Gang. Wuhan bestaat uit drie stadsdelen: Wuchang, Hanyang en Hankou. De stad heeft een hele lange geschiedenis. Meer dan 3000 jaar geleden werd de stad al gesticht. Vanaf toen de Han-dynastie in China heerste, begon de stad een belangrijke handelsplaats te worden. Er werden zelfs stadsmuren omheen de stad gebouwd. Tegenwoordig is Wuhan een financieel, industrieel en cultureel centrum. Wuhan is bekend om zijn hoge wolkenkrabbers en zijn grote tv-toren.

COVID-19 pandemie

Wuhan is samen met de provincie Hubei het epicentrum van COVID-19, het nieuwe coronavirus. Wuhan ging eind januari 2020 in lockdown doordat het aantal besmettingen razendsnel steeg, in maart en april kwamen er minder COVID-19 patiënten bij dus eindigde op 8 april de lockdown. Op 11 mei werd er voor het eerst in 1.5 maand een nieuwe besmetting in Wuhan gemeld.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wuhan&oldid=700527"