Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Lasagne

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lasagne met blaadjes sla

Lasagne is een pasta die in dunne plakken wordt gebruikt in een ovenschotel. Het is vaak met tomaat, maar het kan ook met vb. spinazie en andere groenten. Er is ook vaak kaas bij.

Lasagne komt uit Italië en wordt met pastabladen gemaakt. Lasagne maak je door eerst alle groenten die je zelf in het recept wilt, te gaan snijden. Als je alle groenten aan het snijden bent, kan je ondertussen het gehakt alvast rul bakken. Als het gehakt goed gebakken is, kan je de groenten erbij doen. Zorg ervoor dat het een beetje zacht wordt, zo heb je tijdens het eten geen harde stukjes groenten in je mond. Doe daarna de lasagne saus erbij. Dit is een saus die je zelf kunt kopen. Doe er 100 ml melk en water bij. Je kan ook zelf even kijken wanneer je het dik genoeg vindt. De hoeveelheid is een richtlijn. Als de saus volgens jou goed is, moet je even de over voorverwarmen op 200 graden Celsius. Ondertussen kan je alles in een schaal gaan doen. Zorg wel van te voren dat de schaal is ingevet met boter. Begin met een laagje saus, dan een laagje lasagne bladen en dan weer saus. Het is belangrijk dat je met een laagje saus eindigt. Als je het lekker vindt, kun je er nog kaas bovenop doen. De hoeveelheid mag je zelf bepalen, het is maar wat je lekker vindt.

Nu mag het in de oven. Dit moet ongeveer 30 minuten. Daarna is het eindelijk tijd om te gaan smullen. Eetsmakelijk!!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lasagne&oldid=607686"