Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Mozzarella

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mozzarella di bufala

Mozzarella is een kaassoort uit Italië. Mozzarella heeft een lichte smaak en is een van de bekendste Italiaanse kazen. Mozzarella staat daarnaast ook bekend om zijn aparte vorm. Mozzarella is namelijk een eivormig bolletje. Bij het eten ervan wordt het vaak in plakjes gesneden.

Er zijn twee soorten mozzarella. De eerste soort is de originele mozzarella, mozzarella di bufala. Deze kaas komt van de waterbuffel en is porseleinwit. Later is men ook mozzarella gaan maken van koeienmelk. Mozzarella van koeienmelk is licht gelig. De twee hebben een verschillende smaak. De Italianen vinden doorgaans de originele mozzarella lekkerder qua smaak en daarom is deze ook duurder.

Mozzarella wordt gebruikt in de insalata caprese. Dit is een salade van plakjes tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum. Ook worden plakjes mozzarella over pizza's heen gelegd (de pizza Mozzarella en de pizza Quattro Formaggi) en op broodjes. De mozzarella voorop pizza's is speciaal daarvoor gemaakt. Deze mozzarella heeft een lager vochtpercentage.

Mozzarella staat bekend als gezond product. Voor mensen met een koemelkallergie is mozzarella van buffelmelk dan ook een oplossing. Daarnaas heeft deze mozzarella nog een lager cholesterol-gehalte.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mozzarella&oldid=650418"