Cappuccino

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cappuccino met latte art

Cappuccino is een koffiesoort uit de Italiaanse koffiecultuur. Ondanks dat de cappuccino vaak als Italiaans wordt gezien, is hij bedacht in het Oostenrijkse Wenen. De cappuccino staat beken om haar zachte smaak. Het bestaat uit espresso met melk. Beide hebben precies dezelfde verhouding. Hierdoor heeft de koffie de klassieke schuimkraag. Tegenwoordig wordt er cacaopoeder of kaneel over deze melkschuimlaag heen gedaan, maar eigen zorgt dit ervoor dat deze sneller verdwijnt.

In Italië wordt de cappuccino hoofdzakelijk in de ochtend getoond, aangezien dit lekkerder is dan sterke koffie. Vaak wordt het gegeten in combinatie met een croissant (Cappuccino en cornetto). Tegenwoordig is men minder strikt hierin en drinkt het ook 's avonds. De cappuccino is bekend vanwege de latte art. Dit zijn decoratieve patronen in de melkschuimlaag. Er zijn speciale cursussen om dit te leren. Zo ontstaan er hartje of blaadjes in de melkschuimlaag. Veel restaurants spelen hierop in.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cappuccino&oldid=550608"