Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Lombardije

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
De ligging van Lombardije

Lombardije is een regio in Italië. Lombardije is op drie na de grootste regio van heel Italië. In Lombardije ligt Milaan, dat ook de hoofdstad van Lombardije is. Milaan is ook de op een na grootste stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord-Italië. Lombardije heeft het grootste inwoneraantal van alle regio's van Italië. Lombardije grenst aan Trentino-Zuid Tirol, Veneto, Emilia-Romagna, Piëmont en Zwitserland. In Lombardije stroomt ook deels de rivier de Po. Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Mantua, Milaan, Monza e Brianza, Pavia, Sondrio en Varese zijn provincies van Lombardije.

Geschiedenis

Voordat Lombardije veroverd werd door de Romeinen, woonden er Galliërs. Lombardije en het gebied eromheen werd door de Romeinen Gallia Cisalpina genoemd. De aanleiding van de Romeinen om Gallia Cisalpina te veroveren was omdat Gallia Cisalpina dichtbij Rome lag. Daardoor konden de Galliërs zo Rome plunderen. Toen het Romeinse Rijk Gallia Cisalpina veroverde, werd het een Romeinse provincie.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lombardije&oldid=412877"