Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Frankrijk

Apennijns Schiereiland

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Laars van Italië)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Een satalietfoto van het Apennijns Schiereiland.

Het Apennijns Schiereiland is een schiereiland in Zuid-Europa. Op het eiland liggen drie landen; Italië, San Marino en Vaticaanstad. Het schiereiland is vernoemd naar het gebergte de Apennijnen. Deze lopen van noord naar zuid over het eiland.

Het schiereiland is bekender vanwege zijn bijnaam; de laars van Italië. Het heeft namelijk ook de vorm van een laars. Hierbij is de streek Calabrië de punt van de laars en Apulië de hak. Echter steekt er grofweg 1 stukje uit, de streek Gargano. Hier is ook wat voor bedacht, want dit is het spoor van de laars. Een spoor is een metalen beugel die paardrijders gebruiken om hun schoen aan de riem te bevestigen. De "laars" lijkt tegen het eiland Sicilië aan te schoppen. Grappig genoeg heeft Italië een laars-vorm, aangezien het land immers bekend om zijn mode staat.

Over het algemeen wordt het schiereiland het Italiaans Schiereiland genoemd. Deze naam is sinds de Italiaanse Eenwording van 1870 in gebruik. Hiervoor heette het schiereiland het Italisch Schiereiland. De laars van Italië bevat niet heel Italië, slechts 43% van het land. De noordelijke regio's worden namelijk niet meegeteld, even als de eilanden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Apennijns_Schiereiland&oldid=488563"