Vlaams Belang

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Het logo van Vlaams Belang.

Het Vlaams Belang (VB) is een Belgische conservatieve partij. Partijleider is Tom Van Grieken. De partij is voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen, wil minder bemoeienis van de Europese Unie en wil minder allochtonen in Vlaanderen. Hoewel de partij zichzelf nationalistisch en conservatief noemt, zeggen anderen dat de partij extreem-rechts is. Het is bekend dat veel neonazi's fan zijn van de partij, maar Vlaams Belang zelf zegt dit soort mensen te weren. Vlaams Belang is in 2004 ontstaan uit de partij Vlaams Blok.

In de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft VB 3 zetels en in de Senaat 2. In het Vlaams Parlement 6 van de 124 en in het Brussels Parlement 1 van 89. De partij is bevriend met de Nederlandse PVV van Geert Wilders, maar ze hebben wel iets andere standpunten. De partij is iets socialistischer dan haar concurrent: de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) van Bart De Wever.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlaams_Belang&oldid=559260"