Discriminatie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Discriminatie is het buitensluiten, of ongelijk behandelen van bepaalde mensen om wat ze geloven, om hun mening, huidskleur of ras. Het kan ook betekenen dat ze geen vrijheid meer hebben.

Vluchten

Mensen die vanuit het buitenland in een ander land komen wonen, heten Immigranten. In de zestiende en zeventiende eeuw zijn enkele honderdduizenden mensen uit andere landen naar Nederland gekomen. In het hele land woonden toen ruim 2.000.000 mensen. De immigranten kwamen vooral uit België, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Ze kwamen om drie redenen: ze werden in hun eigen land vervolgd vanwege hun godsdienst. Dat kon zelf betekenen dat ze de doodstraf kregen. Ze vluchten weg voor het oorlogsgevaar. Ze hoopten dat ze in Nederland werk zouden vinden en het beter zouden krijgen.

Discriminatie komt nog steeds veel voor. In het ergste geval ontaard discriminatie in vervolging. Dit kan ontaarden in genocide. Het ergste voorbeeld daarvan kwam voor in het Duitse Rijk van Hitler

Videoclips

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Discriminatie&oldid=555218"