Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Joden

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Merge-arrow.svg Iemand vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Jodendom. Als de tekst wordt ingevoegd, wordt dit artikel een doorverwijzing.
Beroemde Joden uit de geschiedenis

Het jodendom (judaisme) is een religie. Als je een joodse moeder hebt en het joodse geloof praktizeert, mag je jezelf joods noemen. Joden geloven in God en noemen hem Jahweh. Ze geloven niet in een hemel of hel.

Er zijn wereldwijd zo'n 13,5 miljoen joden waarvan er 6 miljoen in Israël wonen en 5 miljoen in de Verenigde staten.

Heilig boek

Over het ontstaan van het Jodendom kun je de Tenach lezen. Het begon met Abraham die van God de opdracht kreeg om naar het Beloofde Land te gaan.

Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog vond de holocaust plaats. Dat betekend:Jodenvervolging. Duitsland had een oorlog verloren en was daarmee veel geld verloren. Hitler (de nieuwe baas van Duitsland) gaf de joden de schuld. In totaal waren er 6 miljoen joden vermoord. Joden werden in concentratiekampen gestopt en soms werden ze naar vernietigingskampen gebracht. Daar werden ze vergast. Dat betekend dat ze je in een hok stoppen en dan dodelijk gas naar binnen werd gegooid.

Videoclip

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Joden&oldid=516718"