Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

God

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
God met de engelen schept Adam, zoals Michelangelo dat 500 jaar geleden voorstelde

God kan verwijzen naar:

Algemeen

  • Goden: in samenlevingen die in meerdere goden geloven (polytheïsme). Zo hadden de Oude Grieken en Romeinen elk een pantheon van meerdere goden. Tegenwoordig is veelgodendom bijvoorbeeld terug te vinden in het Chinese volksgeloof en het Japanse shintoïsme. Niet alle hindoes zijn polytheïstisch.
  • God (als enige god), als de enige god (monotheïsme). Als God met een hoofdletter wordt geschreven, dan wordt God bedoeld als een persoon. Dat is voor gelovigen degene die heeft gezorgd dat hemel en aarde bestaan. De belangrijkste godsdiensten daarin zijn het jodendom, het christendom, en de islam.

Jodendom

Abraham was de eerste die het geloof in meerdere goden onzin vond. Daarom wordt hij de eerste monotheïst genoemd. Ruimt 400 jaar later openbaaarde God zijn naam aan Mozes. Dat was Jaweh (JHWH, ook Jehova genoemd)

Christendom

Islam

  • Allah, God uit de Islam. Veel mensen geloven dat Allah dezelfde is als Jaweh en de God van de christenen

Videoclips


Farm-Fresh bullet go.png Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillende betekenissen van God uit elkaar te halen.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=God&oldid=519737"