Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Walt Disney World Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het kasteel in het Magic Kingdom, het kasteelpark.

Walt Disney World Resort (WDW), ook bekend als Disney World en Walt Disney World, is een groot recreatiegebied nabij Orlando, Florida. Het gebied beslaat een oppervlakte van 101 km², waarvan slechts de helft gebruikt wordt. Het resort omvat vier attractieparken, twee waterparken, een uitgaansgebied, verschillende sportevenementen en hotels.

Het resort opende in 1971 als twee Disneyresort. De plannen voor het resort ontstonden in de jaren 60, toen Walt Disney een verbeterde versie van Disneyland in Californië wilde maken. Disney overleed in 1966, waarna zijn broer verder ging met de plannen. Het Magic Kingdom was het eerste park dat opende in 1971, gevolgd door Epcot in 1982, de Disney's Hollywood Studios in 1989 en Disney's Animal Kingdom in 1998. Over de jaren zijn ook allerlei andere faciliteiten toegevoegd. Dit maakt Walt Disney World tegenwoordig het meest bezochte recreatiegebied ter wereld. Jaarlijks bezoeken zo'n 58 miljoen mensen het resort.

Parken & Resort

Er zijn vier pretparken in Walt Disney World en 2 waterparken. Tot 2017 was er een extra, klein themapark: DisneyQuest en er lag tot 2000 nog een derde waterpark bij: River Country. Er kan verbinding maken tussen de parken met bussen, boten, een monorail en een kabelbaan. Naast de themaparken zijn er ook nog 2 uitgaansgebieden en 28 hotels te vinden in WDWAfkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Walt_Disney_World_Resort&oldid=673670"