Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney's Fort Wilderness Resort & Campground

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Fort Wilderness Resort & Campground
Disney's Fort Wilderness Resort and Campground sign.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar
Opening 19 november 1971
Sluiting
Eerdere namen
Thema Amerikaanse wildernis
Kamers 800 kampeerplaatsen
409 bungalows
Suites

Website
op RCDB

Disney's Fort Wilderness & Campground is een kampeerplaats en bungalowpark in het Walt Disney World Resort. Het resort ligt naast Magic Kingdom en in de buurt van het hotel Disney's Wilderness Lodge. Fort Wilderness is het enige resort zonder hotelkamers. Voorheen behoorde ook Disney's River Country, een waterpark, tot het resort. Het resort heeft 800 kampeerplaatsen en 409 bungalows.

Daarnaast heeft het park twee restaurants en een eetkraampje. In het park zijn verschillende speelplaatsen en twee zwembaden te vinden. Ook is er een mogelijkheid om te vissen, boog te schieten en om paard te rijden. Ook is er een sporttrack aanwezig. Het is mogelijk om kano's, bootjes, fietsen en tennisrackets te huren. Iedere avond kan vanaf het strand van het resort het vuurwerk van Magic Kingdom gezien worden. Ook gaat de Electrical Water Pageant iedere avond langs het resort. Oorspronkelijk had het resort zijn eigen spoorlijn, maar sinds 1980 wordt deze niet meer gebruikt. Veel van de rails zijn wel blijven liggen en kan men nog steeds zien.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Fort_Wilderness_Resort_%26_Campground&oldid=687203"