Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney's Contemporary Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Contemporary Resort
Disney's Contemporary Resort Arriving Monorail Teal.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar
Opening 1 oktober 1971
Sluiting
Eerdere namen
Thema Eigentijds
Kamers 655
Suites

Website
op RCDB

Disney's Contemporary Resort is een hotel in het Walt Disney World Resort. Het Contemporary Resort ligt dichtbij het Magic Kingdom en is een van de twee hotels waarmee het resort in 1971 opende. Het hotel heeft een neutraal, eigentijds thema. Het woord contemporary betekend dan ook zoiets als 'modern'. Het hotel staat bekend om zijn A-vormige structuur. De Walt Disney World Monorail loopt dwars door het hotel heen. Het hotel is tussen 2005 en 2009 volledig gerenoveerd.

Het hotel heeft ook een presidential suite, waar president Richard Nixon in 1973 in sliep. Nixon hield in het hotel ook zijn beroemde Ik ben niet corrupt-speech naar aanleiding van zijn afzettingsprocedure. Sinds 2009 is het hotel verbonden met de Bay Lake Tower. De Bay Lake Tower is door middel vn loopbrug op de vierde verdieping verbonden met het hotel. De Bay Lake Tower is onderdeel van de Disney Vacation Club. Het hotel beschikt over vier restaurants en een winkel.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Contemporary_Resort&oldid=673186"