Verbeter WikiKids vandaag nog!

Disney's All-Star Sports Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's All-Star Sports Resort
Nuvola apps kbluebox.svgNuvola apps kbluebox.svg
Disney All Stars Sports Hotel.jpg
Een van de gebouwen in het gedeelte "Touchdown!"
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar
Opening 29 april 1994
Sluiting
Eerdere namen
Thema Sport
Kamers 1920
Suites Geen

Website
www.disneyworld.com
op RCDB

Disney's All-Star Sports Resort is een hotel in het Walt Disney World Resort in Florida. Het All-Star Sports Resort is een zogeheten value resort; een van de minst luxe en goedkoopste hotels in het resort. Naast het hotel bevinden zich ook Disney's All-Star Movies Resort en Disney's All-Star Music Resort. Deze drie hotels worden samen ook wel het All-Star Resort genoemd; hoewel het officieel drie aparte hotels zijn. Dit zijn de meest bezochte hotels van het resort. Het hotel bevindt zich aan de kant van Disney's Animal Kingdom. Het hotel heeft 1920 kamers.

All-Star Sports Resort staat in het teken van verschillende soorten sport. In plaats van één groot hotel, bestaat het hotel uit losse gebouwen. Er is één gebouw met de receptie, een winkel, een bar en een restaurant. Ook zijn 10 gebouwen met hotelkamers, verdeeld over vijf gebieden. Elk gebied bestaat uit twee gebouwen met kamers en heeft als thema één bepaalde sport. De uitgebeelde sporten zijn honkbal, basketbal, American football, surfen en tennis. Deze sporten worden uitgebeeld door middel van enorm decoraties van bijvoorbeeld tennisrackets en surfboarden. Het hotel beschikt daarnaast nog over twee zwembaden.

Beschrijving

Hoofdgebouw

De Surfboard Bay Pool gezien vanuit Stadium Hall

Het hoofdgebouw van het hotel heeft de naam Stadium Hall en bevindt zich aan het begin van het resort. Dit is ook de plaats waar de bussen stoppen en waar gasten afgezet kunnen worden. In Stadium Hall vindt je de belangrijkste voorzieningen van het hotel. Hier bevinden zich de receptie met een incheckbalie en servicedesk. Ook is er een souvenirwinkeltje met de naam Sport Goofy Gifts en Sundries. Naast de receptie bevindt zich ook een videospellenhal genaamd Game Point Arcade.

Het hotel beschikt over één restaurant, genaamd End Zone Food Court. In dit restaurant worden eenvoudige maaltijden geserveerd en is een lopend buffet. Daarnaast is er een bar met de naam Team Spirits Pool Bar. Hier kunnen gasten een drankje doen en snacks halen. De bar heeft een terras met uitzicht op het grootste zwembad; de Surfboard Bay Pool.

Kamers

De Center Court-hotels

De kamers van het hotel zitten in tien aparte gebouwen. Deze tien gebouwen zijn verdeeld in vijf groepjes van twee. Elk groepje heeft een eigen sport als thema. Ieder gebouw beschikt over een lift en is van bovenaf gezien T-vormig. De vijf groepen zijn:

  • Hoops Hotel; deze twee gebouwen staan in het teken van basketbal. Op iedere hoek vindt je een grote trechter en in het midden is een basketbalveld nagemaakt.
  • Center Court; deze twee gebouwen staan in het teken van tennis. De gevels zijn versierd met rakkets en tennisballen. Ook bevindt zich een tennisveld tussen de twee gebouwen.
  • Surf's Up!; deze twee gebouwen staan in het teken van surfen. De gevels zijn versierd met surfboarden. Tussen de twee hotels is een zwembad met een strandthema nagemaakt. Hier vindt je ook een palmbomen die doen denken aan een strand.
  • Touchdown!; deze twee gebouwen staan in het teken van American football. Op iedere hoek vindt je een grote langwerpige bal en bij de ingang vindt men een helm. In het midden is veld nagemaakt.
  • Homerun Hotel; deze twee gebouwen staan in het teken van honkbal. In het midden is een honkbalveld nagemaakt, waar ook een zwembad in te vinden is.

Alle hotels hebben hebben galerijen. Dit betekent dat de hotels geen gangen hebben, maar een soort van balkons over de gehele lengte. Dit betekent ook dat er gasten voorbij je hotelkamerraam kunnen lopen.

De Grand Slam Pool

Technisch gezien heeft het hotel maar één type kamer; de standaardkamer. Iedere standaardkamer staat is geschikt voor vier personen en beschikt over twee tweepersoonsbedden en een badkamer. Daarnaast zijn er nog een koelkast, televisie en gratis wifi aanwezig. Het hotel heeft geen suites of speciale kamers. Wel hebben gasten de mogelijkheid om een hotelkamer op een plek die zij graag willen; zoals bij het zwembad, bij het hoofdgebouw of op de begaande grond. Dit wordt een zogeheten preferred room genoemd, maar is eigenlijk precies hetzelfde als de standaardkamer.

Overige voorzieningen

Het hotel beschikt over twee zwembaden in de openlucht. Het grootste zwembad is de Surfboard Bay Pool en bevindt zich tussen de "Surf's Up"-gebouwen en het hoofdgebouw. Dit zwembad is zo gemaakt dat het op een strand lijkt met palmbomen. Ook vindt zich een terras bij het zwembad. Het andere zwembad is een stuk kleiner en heeft de naam Grand Slam Pool. Dit is een vierkant zwembad aan bij de "Homerun Hotel"-gebouwen. Dit zwembad is een stuk rustiger, aangezien het meer afgelegen ligt. Op de bepaalde dagen worden de zwembaden gebruikt voor het kijken van films, die op een groot scherm worden geprojecteerd. Gasten kunnen dan vanaf de kade of het zwembad een Disneyfilm kijken als het donker is.

Daarnaast beschikt het hotel over een grote speeltuin. In het hotel zijn ook geldautomaten, wasserettes en stomerijen aanwezig. Langs het hotel ligt ook een route om te joggen. Het hotel heeft ook een pizza-bezorgservice (een roomservice) voor op de kamer.

Voor gasten in dit hotel zijn er maar twee mogelijkheden om zich te verplaatsen. Zij kunnen hun auto gebruiken of een gratis bus nemen.

Weblinks


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_All-Star_Sports_Resort&oldid=727153"