Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney's Pop Century Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Pop Century Resort
Disney's-Pop-Century-Resort-Entrance.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar
Opening 14 december 2003
Sluiting
Eerdere namen
Thema Popcultuur van 1950 tot aan 1990
Kamers 2880
Suites Geen

Website
op RCDB

Disney's Pop Century Resort is een hotel in Walt Disney World Resort. Disney's Pop Century Resort is een van de goedkopere hotels in het resort en ligt dichtbij Disney's Animal Kingdom en Disney's Art of Animation Resort. Het Pop Century Resort is een van de meest bezochte hotels in Walt Disney World en heeft tevens het grootste aantal kamers.

Het resort zou oorspronkelijk een stuk groter zijn geweest. Er zo nog een gedeelte worden gebouwd voor Legendary Years, de jaren '20, '30 en '40. Doordat de aanslagen op 2001 was er minder toerisme, waardoor dit gedeelte nooit is afgebouwd. Alleen de constructie stond er al. Uiteindelijk is dit gedeelte afgebouwd en is nu het Disney's Art of Animation Resort. Het Pop Century Resort is gethematiseerd naar de populaire cultuur van de jaren '50 tot '90. Het resort bestaat uit vijf gebouwen, die elk in het teken van een decennium staan. Het hoofdgebouw is de Classic Hall en heeft een neutrale stijl. Hier zijn de bar, het restaurant, receptie, lobby en de souvenirwinkel te vinden.

Het resort heeft daarnaast drie zwembaden. Dit zijn de Bowling Pool, in de vorm van een bowlingkegel, de Computer Pool, in de vorm van een computermonitor en de Hippy Dippy Pool, met veel bloemen uit het hippietijdperk.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Pop_Century_Resort&oldid=673166"