Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Disney's All-Star Movies Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's All-Star Movies Resort
Nuvola apps kbluebox.svgNuvola apps kbluebox.svg
Disney's All-Star Movie Resort 09.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar
Opening 15 januari 1999
Sluiting
Eerdere namen
Thema Disney-films
Kamers 1920
Suites Geen

Website
www.disneyworld.com
op RCDB

Disney's All-Star Movies Resort is een hotel in Walt Disney World Resort in Florida. Het hotel is een zogeheten value resort. Dit zijn de goedkoopste en minst luxe hotels in het resort. All-Star Movies Resort ligt naast Disney's All-Star Sports Resort en Disney's All-Star Music Resort. Deze drie hotels worden samen All-Star Resort genoemd, maar eigenlijk zijn het drie aparte hotels. Disney's All-Star Movies Resort staat in het teken van verschillende Disneyfilms. Het hotel moet niet verward worden met Disney's Art of Animation Resort, wat ook dit thema heeft.

Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw en 10 aparte gebouwen met kamers. De gebouwen met kamers zijn onderverdeeld in 5 groepjes van twee. Ieder groepjes staat in het teken van een bepaalde Disneyfilm. De uitgebeelde films zijn 101 Dalmatiërs, Herbi, the Love Bug, Mighty Ducks, Fantasia en Toy Story. Deze worden uitgebeeld door middel van versieringen op de gevels en enorme beelden. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant, bar, twee zwembaden, een winkeltje, een videospellenhal en een receptie. Het hotel ligt in de buurt van het pretpark Disney's Animal Kingdom en heeft 1920 kamers.

Beschrijving

Hoofdgebouw

Het hoofdgebouw

Het hoofdgebouw van het resort bevindt zich aan het begin en heet Cinema Hall. Hier vindt je de meeste voorzieningen van het hotel en ook is er een stopplaats voor bussen. In de Cinema Hall vindt je aan de ene kant een receptie met service- en incheckbalie. Ook vindt men hier de videospellenhal, Reel Fun Arcade. Aan de andere kant van het gebouw bevinden zich de winkel, het restaurant en de bar. De winkel van het hotel heet Donald Double's Feature en is een plek waar gasten souvenirs kunnen kopen. Het restaurant van het hotel heet World Premiere Food Court en biedt enkel eenvoudige maaltijden en fastfood aan. De bar heet Silver Screen Spirits Pool Bar, waar gasten drankjes en snacks kunnen halen. Ook heeft de bar een terras bij het grootste zwembad van het resort; de Fantasia Pool.

Gebouwen

Het hotel heeft maar één type kamer, namelijk de standaardkamer. De standaardkamer bestaat uit een badkamer en slaapgedeelte en is geschikt voor vier personen. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden, maar sommige hebben ook één groot bed en zijn geschikt voor twee personen. De kamers bevinden zich in aparte T-vormige gebouwen met liften. Deze gebouwen hebben geen gangen, waardoor gasten via galerijen langs de buitenkant naar hun kamer moeten.

De Fantasia Pool met op de achtergrond het Fantasia-gedeelte.
Het Love Bug-gedeelte

De kamergebouwen zijn verdeeld in vijf gedeeltes. Dit zijn:

  • Love Bug; gethematiseerd naar de film Herbie, the Love Bug. Deze twee gebouwen zijn gethematiseerd naar de autoraces uit de film. Ook staat er een auto opgesteld die Herbie moet voorstellen.
  • Toy Story; gethematiseerd naar de film Toy Story. Deze twee gebouwen hebben speelgoedsoldaatjes op het dak en veel grote beelden van het speelgoed uit de film.
  • Fantasia; gethematiseerd naar de film Fantasia. Deze twee gebouwen hebben grote beelden van de bezems met emmers uit de scene met Mickey Mouse als tovenaar.
  • 101 Dalmatians; gethematiseerd naar de film 101 Dalmatiërs. Deze twee gebouwen hebben grote beelden van de honden uit de film. Ook zijn er dalmatiërs op de gevels te vinden.
  • Might Ducks; gethematiseerd naar de film Might Ducks. Deze gebouwen hebben een hockey-thema met grote hockeysticks aan de gevel en een hockeymasker bij de ingang.

Overige voorzieningen

Het hotel heeft twee zwembaden. Het grootste zwembad, de Fantasia Pool ligt tussen het hoofdgebouw en het Fantasia-gedeelte. In het zwembad vindt je ook een grote fontein in de vorm van Mickey Mouse op een berg verkleed als tovenaar. Het tweede zwembad bevindt zich bij het Mighty Ducks-gedeelte en is vormgegeven als een hockeyveld.

Daarnaast heeft het hotel ook een speeltuin, een wasserette en een stomerij. Op bepaalde dagen kun je ook 's avonds vanuit het zwembad een Disneyfilm kijken. Het zwembad wordt dan een openluchtbioscoop. Het hotel ligt aan een route om te joggen van 1,5 kilometer. Ook beschikt het hotel over een pizzabezorgservice aan de kamer.

Voor gasten in dit hotel zijn er maar twee mogelijkheden om zich te verplaatsen. Zij kunnen hun auto gebruiken of een gratis bus nemen.

Weblinks


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_All-Star_Movies_Resort&oldid=727151"