Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney's Animal Kingdom

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Animal Kingdom
At Disney's Animal Kingdom 1.JPG
Slogan
Plaats Florida, Verenigde Staten
Eigenaar The Walt Disney Company
Opening 22 april 1998
Sluiting
Eerdere namen
Seizoen Hele jaar door
Oppervlakte
Bezoekers 13,9 miljoen
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties 24
Achtbanen 1
Darkrides 2
Simulators 1
Waterattracties

Website
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Disney's Animal Kingdom is een van de vier pretparken in het Walt Disney World Resort. Het park opende in 1998 en is daarmee het jongste park van het resort. Het pretpark is een combinatie van attracties en levende dieren. Hierdoor is het park ruim opgezet en is daarmee het grootste park van het resort qua oppervlakte. De Tree of Life, een reusachtige boom, in het midden van het park is het symbool voor het park. Het thema van het park is de natuur, natuurbehoud en natuurbescherming. Volgens Disney zelf is het plek waar mensen kunnen genieten, maar ook kunnen leren.

Het park ontstond door het succes van talloze in dierenparken in Florida en de klassieke Disney-attractie de Jungle Cruise. Toenmalig directeur Michael Eisner besloot hierdoor ook een dierenpark in het resort te openen als uitbreiding. Hier was veel kritiek van vele dierenrechtenorganisaties op, die geen vertrouwen in Disney hadden. Disney bewees ze ongelijk, aangezien Disney allerlei maatregelen trof voor de dieren. Zo wordt er geen shows met vuurwerk gegeven, gaat het park een uur eerder dicht en worden er geen ballonnen of wegwerpplastic in het park verkocht. In 2010 werd het park officieel een certificeerde dierentuin.

Geschiedenis

De ingang van Disney's Animal Kingdom

Ontstaan en bouw

Animal Kingdom was geïnspireerd op de succesvolle dierentuinen in Florida en de attractie Jungle Cruise. De Jungle Cruise is een klassieke attractie die bezoekers meeneemt langs allerlei scenes met dieren in de vorm van animatronics. Na de bouw van Disney's Hollywood Studios wilde Disney een vierde park bouwen. Uiteindelijk kwam ontwerper Joe Rohde met het idee voor Animal Kingdom. Hij wist toenmalig Disney-directeur, Michael Eisner, te overtuigen door een Bengaalse tijger mee te nemen naar een vergadering. Eisner wilde het park eerst Wild Animal Kingdom noemen, maar de naam werd later gewijzigd. Ontwerpers werden naar Afrika en Azië gestuurd voor het bestuderen van de landschappen daar.

In juli 1996 begon de bouw van het park, waarbij ook vele planten uit o.a. Afrika gehaald werden. Disney haalde planten uit maar liefst 37 landen. Daarnaast werden diverse rotspartijen en landschapselementen gebouwd en waterwegen gegraven. Veel rieten daken werden gemaakt door zoeloe-werkers uit Zuid-Afrika. Ook werden houten paarden uit Bali geïmporteerd. In de herfst van 1997 werden de dieren overgebracht naar het park. Uiteindelijk opende het park op 22 april 1998. De opening werd live uitgezonden door ABC tijdens een special van twee uur. Verschillende televisieprogramma's zonden de opening uit en een aflevering van Sabrina the Teenage Witch werd in het park gefilmd.

Uitbreiding

Om kosten te besparen werd een geheel themagebied op het laatste moment geschrapt. Het ging om Beastly Kingdom, dat over fantasiedieren zou gaan als eenhoorns en draken. Het idee was om dit land later toe te voegen. In plaats hiervan werd het themagebied Camp Minnie-Mickey toegevoegd als ontmoetingsplek voor personages als Mickey en Minnie Mouse. Dit themagebied werd gebruikt voor de liveshow Festival of the Lion King en later een liveshow gebaseerd op de film Pocahontas (1995). Deze liveshows werden tot aan 2008 gehouden in het themagebied en in 2014 besloot men om Camp Minnie-Mickey volledig te sluiten vanwege de impopulariteit.

Het grootste probleem in de beginjaren was dat het park te klein was voor een volledige dag. Hierdoor spendeerden veel mensen maar een halve dag in het park en combineerde het vaak met een ander park. Het themagebied Azië opende ook nog eens een paar maanden later dan het park. Veel plannen, zoals een Aziatische safari en een dinosaurussenachtbaan, werden geschrapt. Toch werd het park geprezen om zijn details en decoraties. Roy E. Disney spendeerde in de laatste jaren van zijn leven zelfs nog een hoop tijd in het park.

In 2011 werd bekend dat Pandora - The World of Avatar als land erbij gebouwd werd. Dit themagebied kwam in het teken te staan van de film Avatar (2010) en werd geopend in 2017. De uitbreiding van het park zorgde ervoor dat bezoekers meer tijd in het park spenderen. Disney heeft aangegeven de komende jaren het park verder uit te breiden, zodat Animal Kingdom een volwaardig themapark wordt.

Themagebieden

Oasis en Discovery Island

Na de ingang komt men in een lange laan, genaamd de Oasis. Hier vindt men slechts één restaurant, de Rainforest Cafe, en veel bomen. De laan is komt uit op Discovery Island. Deze ligt in het midden van het park en vanuit hier zijn bruggen naar alle andere landen, behalve Rafiki's Planet Watch. In het midden van het eiland staat The Tree of Life, dat ook het symbool van het park is. Deze boom is door de mens zelf gemaakt en in de bast zijn allerlei afbeeldingen van dieren te vinden. Rondom de boom vindt men verschillende dierenverblijven. In de boom zelf is een filmtheater, waar de voorstelling It's Tough to Be a Bug! wordt vertoond, gebaseerd op de film Een luizenleven (1998).

Pandora – World of Avatar

Dit gebied is gethematiseerd naar de film Avatar (2009) van James Cameron. Het themagebied is een replica van de maan Pandora, compleet met het namaken van de gehele biodiversiteit van Pandora. Het gebied heeft twee attracties. Dit zijn Avatar Flight of Passage, een simulator in 3D waarin gasten kunnen vliegen over Pandora. De tweede attractie is Na'vi River Journey, waarin gasten een reisje maken per boot tussen de natuur van Pandora.

Africa

Het themagebied Africa

Het themagebied Africa staat in het teken van het continent Afrika. Het themagebied is gethematiseerd naar een niet-bestaande plaatsje Harambe, een havenstad in het oosten van Afrika. De bouwstijl is geïnspireerd door gebouwen in Zanzibar en Kenia. In dit gebied vindt men verschillende verblijven van dieren, die in Afrika voorkomen. Voorbeelden zijn okapi's, bongo's, pelikanen en krokodillen. Een groot deel van de dieren is te zien tijdens de Kilimanjaro Safaris, waarin gasten met een autobus langs de dierenverblijven rijden. Daarnaast is er de Gorilla Falls Exploration Trail, waarin gasten langs de verblijven van verschillende dieren kunnen lopen. O.a. nijlpaarden, gorilla's en zebra's.

In het westelijke deel van Africa vindt men de voorstelling Festival of the Lion King, gebaseerd op de film The Lion King (1994).

Rafiki's Planet Watch

Dit themagebied is enkel toegankelijk vanuit Africa. Het gebied is vernoemd naar het personage Rafiki uit The Lion King. Gasten kunnen hier een trein instappen langs de drie gebieden van het gebied. Deze themagebieden zijn:

  • Habbit Habbit!: waar men pichéaapjes kan zien. Hier krijgt men ook uitleg over bedreigde diersoorten.
  • Conservation Station: waar men meer uitleg krijgt over natuurbescherming.
  • Affection Section: een kinderboerderij.

Daarnaast is er ook The Animation Experience at Conservation Station aanwezig, waar gasten zelf les krijgen in het teken van Disneyfiguren.

Asia

Het themagebied Asia is gethematiseerd naar het continent Azië, voornamelijk de landen Cambodja, India, Thailand, Mongolië, Nepal en Indonesië. In het gebied wordt vormgegeven door het niet-bestaande koninkrijk Anandapur, dat uit twee dorpen bestaat: Anandapur en Serka Zong. In het themagebied vindt men verschillende attracties, waarvan Expedition Everest: Legend of the Forbidden Mountain de grootste attractie is. Dit is een achtbaan, waarin gasten op zoek gaan naar de yeti, een mythisch wezen. Daarnaast is er nog de waterattractie Kali River Rapids, waarin gasten over een rivier reizen om illegale houtkap te stoppen.

De Maharajah Jungle Trek neemt bezoekers mee langs de verschillende dieren van Azië, zoals de Sumatraanse tijger en de Oerang Oetan. Ook is er nog de show UP! A Great Bird Adventure Show, naar de film Up (2009).

DinoLand U.S.A.

DinoLand U.S.A. is een themagebied, dat in het teken staat van dinosaurussen. De attractie Dinosaur ligt in dit themagebied, waarin gasten afreizen naar de tijd van dinosaurussen. Ook zijn er verschillende fossielen van dinosaurussen te vinden. Andere attracties zijn de TriceraTop Spin en verschillende games. Ook is de voorstelling Finding Nemo – The Musical hier te vinden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Animal_Kingdom&oldid=687202"