Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney's Caribbean Beach Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Caribbean Beach Resort
Disney's Caribbean Beach Martinique.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar The Walt Disney Company
Opening 1 oktober 1988
Sluiting
Eerdere namen
Thema Caribische eilanden
Kamers 1536
Suites Geen

Website
op RCDB

Disney's Caribbean Beach Resort is een van de hotels in het Walt Disney World Resort. Het Caribbean Beach Resort ligt dicht in de buurt van het themapark Epcot en het waterpark Disney's Typhoon Lagoon. Het resort heeft een Caribisch thema. Het is gebaseerd op de bouwstijl op de eilanden Trinidad, Aruba, Martinique, Jamaica en Barbados. Het resort is verdeeld in vijf gebieden, die elk vernoemd zijn naar een van deze eilanden.

Iedere gebied heeft zijn eigen zwembad en speeltuin. Er is een bus die de vijf gebieden met elkaar verbindt. Het centrale punt in het resort is Old Port Royale Centertown. Hier is de service- en incheckbalie te vinden. Daarnaast zijn er ook een restaurant, twee souvenirwinkels, een kleine supermarkt en een arcade te vinden. In het midden van het resort ligt een groot meer, genaamd Barefoot Bay. In het resort zijn verschillende stranden gemaakt, waar volleybal gespeeld kan worden en verschillende hangmatten gemaakt zijn. Ook zijn verschillende watersporten in het resort mogelijk en kan men een bootje huren. Daarnaast is er een joggingsroute door het resort en kunnen fietsen gehuurd worden.

In het resort zijn vier restaurants aanwezig:

  • Sebastian's Bistro - dat Amerikaanse maaltijden met Caribische invloeden serveert.
  • Centertown Market - voor snelle en makkelijke maaltijden.
  • Banana Cabana - een zwembadbar voor drankjes en snacks.
  • Spyglass Grill - serveert Amerikaanse maaltijden met Caribische invloeden.

In 2009 is Disney begonnen met een renovatie van het resort. De kamers werden gethematiseerd naar de film Finding Nemo. Een deel van het gebied Trinidad kreeg een piratenthema. In 2017 werd Disney's Riviera Resort naast het resort gebouwd. Beide resorts liggen op loopafstand van elkaar. Sinds 2019 is het resort verbonden met de Disney Skyliner voor een snellere verbinding met Epcot.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Caribbean_Beach_Resort&oldid=646152"