Verbeter WikiKids vandaag nog!

Walt Disney World Monorail

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een van de voertuigen op de monorail

De Walt Disney World Monorail is een monorailsysteem in het Walt Disney World Resort in Florida. Het systeem opende in 1971. Het wordt gebruikt bezoekers en gasten van de parken en hotels te vervoeren. De Walt Disney World Monorail verbindt niet alle hotels en parken met elkaar, hoewel dit wel ooit de bedoeling was. De monorail is niet de enige manier van vervoer tussen de parken en hotels, er is ook de Disney Skyliner en verschillende bussen en boten. Per dag vervoert de monorail zo'n 150.000 passagiers, waardoor het een van de drukste monorails ter wereld is.

De monorail heeft drie lijnen en zes stations. Er zijn 12 voertuigen op de monorail en er is ook een terrein voor onderhoud en stalling. De monorail stopt in de parken Magic Kingdom en Epcot, het ticketcentrum en de hotels Disney's Contemporary Resort, Disney's Polynesian Village Resort en Disney's Grand Floridian Resort & Spa. Bij de stop in Epcot kunnen passagiers ook overstappen op de Disney Skyliner.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Walt_Disney_World_Monorail&oldid=682056"