Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Disney's Yacht Club Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Yacht Club Resort
DisneyYacht1.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar The Walt Disney Company
Opening 5 november 1990
Sluiting
Eerdere namen
Thema New England
Kamers 630
Suites Standard Suites

Website
op RCDB

Disney's Yacht Club Resort is een van de hotels van het Walt Disney World Resort. Het hotel ligt in het Epcot-gedeelte van het resort. Disney's Yacht Club Resort is een zogeheten deluxe resort, wat betekent het tot een van de luxste hotels in het resort. Het hotel ligt dicht in de buurt van Disney's Beach Club Resort. De twee hotels delen hetzelfde personeel en verschillende andere zaken. Het resort is door middel van een bootverbinding verbonden met andere resorts, Epcot en Disney's Hollywood Studios. Het hotel beschikt ook over een congrescentrum, dat met de Beach Club gedeeld wordt. Dit congrescentrum kan door bedrijven worden gehuurd voor bijeenkomsten en vergaderingen.

Het hotel beschikt over een eigen zwembad, de Stormalong Bay. Dit zwemt heeft een bodem dat bedekt is met zand, een waterval, een lazy river en een scheepswrak. Daarnaast is er een bar aanwezig, een speciaal gebied voor kinderen en een plaats om te zonnen. Het hotel heeft overigens nog een tweede zwembad, de Quiet Pool, dat helemaal aan het einde van het resort ligt. Dit zwembad is rustiger en is als ontspanningsbad bedoeld. Daarnaast zijn er nog een fitnesscentrum, een massagezaal, arcade en tennisbanen aanwezig. Het resort beschikt over een eigen strand, waar ook bootjes gehuurd kunnen worden.

Het resort beschikt over drie restaurants:

  • Yachtsman Steakhouse - voor barbecuegerechten.
  • Captain's Grille - een informeel à-la-carterestaurant.
  • Hurricane Hanna's - aan het zwembad.

Disney's Yacht Club Resort is gethematiseerd aan de hand van de bouwstijl in New England. Het ontwerp van het resort is later gebruikt als inspiratie voor Disney's Newport Bay Club in Disneyland Resort Paris.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Yacht_Club_Resort&oldid=672743"