Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Disney's Grand Floridian Resort & Spa

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Grand Floridian Resort & Spa
Disneygrandfloridian.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar
Opening 28 juni 1988
Sluiting
Eerdere namen
Thema Victoriaans tijdperk
Kamers 867
Suites 25

Website
op RCDB

Disney's Grand Floridian Resort & Spa is een hotel in Walt Disney World Resort. Het resort is het duurste en meest luxe hotel van het resort. Het hotel ligt naast het Magic Kingdom en is gebouwd in een Victoriaanse stijl. Walt Disney had idee dat ieder Disneyhotel een themagebied van het Magic Kingdom als thema zou hebben. De Grand Floridian heeft hierdoor het thema van Main Street U.S.A. Het hotel bestaat uit zes gebouwen, waaronder één hoofdgebouw waarin alle voorzieningen zitten. De andere gebouwen omvatten alle kamers.

Het hotel beschikt over zes restaurants en vijf winkels. Daarnaast heeft het hotel twee zwembaden, een strand, een mogelijkheid tot vissen, een spa en fitnesscenter, een arcade, een congrescentrum en een trouwkapel. Ook liggen er een joggingtrack en een station van de Walt Disney World Monorail op het resort. Men kan ook door middel van een boot en een bus naar de parken en andere hotels.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Grand_Floridian_Resort_%26_Spa&oldid=683822"