Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Disney's Hollywood Studios

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's Hollywood Studios
The Great Movie Ride and Chinese Theater at Walt Disney World.jpg
Het Chinese theater, gebaseerd op het TCL Chinese Theatre in Hollywood, is het logo van het park.
Slogan
Plaats Florida, Verenigde Staten
Eigenaar The Walt Disney Company
Opening 1 mei 1989
Sluiting
Eerdere namen Disney-MGM Studios Park (1989-2008)
Seizoen Hele jaar door
Oppervlakte
Bezoekers 11,3 miljoen
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties 20
Achtbanen 2
Darkrides 3
Simulators 1
Waterattracties

Website
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Disney's Hollywood Studios, voorheen Disney-MGM Studios Park, is een van de vier attractieparken in het Walt Disney World Resort. Het park staat in het teken van de wereld van de film en televisie en is vernoemd naar Hollywood, waar veel Amerikaanse films en televisieseries gemaakt worden. Het park opende in 1989 en werd ook gebruikt voor het opnemen en maken van verschillende films. Het park is geïnspireerd door Universal Studios, die al eerder dit soort parken had.

In de begin jaren had het park twee belangrijke attracties, namelijk The Great Movie Ride en Studio Backlot Tour, die beide niet meer bestaan. Het aanbod werd aangevuld met tentoonstellingen en shows. Het ontbreken van attracties was een probleem in het park. Hoewel het park eerst ook als studio werd gebruikt voor o.a. meer speelfilms en tekenfilms, was dat sinds midden jaren 90 niet meer het geval. Mede hierdoor holde het park achteruit in bezoekersaantallen. Uiteindelijk werd besloten om het langzamerhand te renoveren. Hierdoor wordt het park omgetoverd in een plaats met verschillende themagebieden in het teken van film-fransises.

Het park is verdeeld in zeven themagebieden, namelijk Hollywood Boulevard, Echo Lake, Grand Avenue, Star Wars: Galaxy's Edge, Toy Story Land, Animation Courtyard en Sunset Boulevard.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_Hollywood_Studios&oldid=645897"