Hollywood

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het bekende "Hollywood Sign"

Hollywood is een district in Los Angeles, Californië, de Verenigde Staten.

Hollywood werd in 1903 als buurt bij Los Angeles getrokken. In 1910 werd het een district van L.A. met een eigen watervoorziening.

Filmindustrie

Hollywood wordt ook wel gebruikt om te verwijzen naar de filmindustrie in en rond Hollywood. De eerste studio werd opgericht in 1911 door David Horsley van de Nestor Company. Toen vestigden zich er nog 15 onafhankelijke studio's, dat betekent dat het geen bedrijf was. Filmproductiebedrijven gingen naar Hollywood omdat daar veel goed weer was en de langere dagen. In de eerste jaren van de film was sterke kunstmatige verlichting nog niet mogelijk; de enige bron van licht die zorgde voor een voldoende belichting voor op het doek was zonlicht. Tot nu toen was New York de hoofdstad van de filmproductie, maar ook nu worden er nog veel films in New York opgenomen.

Geschiedenis van Hollywood

In de jaren 1880. Harvey Henderson Wilcox van Kansas en zijn vrouw, Daeida, verhuisde naar Los Angeles uit Topeka.In 1886 kocht Wilcox 160 acres (0.6 km ²) van de grond op het platteland ten westen van de stad Cahuenga Pass. Er zijn verhalen dat de naam, Hollywood, afkomstig is van een geïmporteerde Engels hulst die groeien in dat gebied, maar die zijn onjuist. De naam is eigenlijk bedacht door Hobart Johnstone Whitley, de Vader van Hollywood. Hij en zijn vrouw Gigi kwamen met de naam in 1886 tijdens hun huwelijksreis. Ze stonden op de heuvel met uitzicht op de vallei die nu Whitley Heights heet. Het is onderdeel van de California Historic Preservation Overlay Zone. Er werd toen een deal gesloten voor de aankoop van 500 hectare van de heer Hurd aan wie zij de naam bekend maakten van hun nieuwe stad.

Bezienswaardigheden

  • Griffith Observatory
  • Griffith Park
  • Hollywood Sign, de "Hollywood-letters"
  • Sunset Strip, is de naam van het stuk van anderhalve mijl van Sunset Boulevard dat door West Hollywood loopt.
  • Hollywood Bowl, hier worden veel muziekoptredens gehouden.
  • Echo Lake
  • Grauman's Chinese Theatre, hier werden vroeger de Oscar's uitgereikt. Nu gebeurt het bij de 'buuren'.
  • Hollywood Walk of Fame, een stoep in Hollywood waar allemaal stoeptegels liggen, in de vorm van een ster, waar beroemdheden op staan.
  • Dolby Theatre, dit theater is speciaal voor de Oscar-uitreikingen gebouwd.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hollywood&oldid=688468"