Verbeter WikiKids vandaag nog!

Disney's All-Star Music Resort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney's All-Star Music Resort
Nuvola apps kbluebox.svgNuvola apps kbluebox.svg
Disney´s All Star Music Resort - panoramio.jpg
Slogan
Plaats Walt Disney World Resort
Eigenaar
Opening 22 november 1994
Sluiting
Eerdere namen
Thema Muziek
Kamers 1604
Suites Geen

Website
www.disneyworld.com
op RCDB

Disney's All-Star Music Resort is een hotel in het Walt Disney World Resort in Florida. Het hotel is een zogeheten value resort. Dit zijn de goedkoopste en minst luxe types hotel in het resort. All-Star Music Resort ligt in de buurt van Disney's All-Star Movies Resort en Disney's All-Star Sports Resort. Samen worden deze drie resort ook wel het All-Star Resort genoemd, maar eigenlijk zijn het drie aparte hotels. Deze drie hotels liggen in de buurt van het pretpark Disney's Animal Kingdom. Disney's All-Star Music Resort is een van de meest bezochte hotels in het resort en heeft 1604 hotelkamers.

Het hotel staat in het teken van muziek. Het gebied bestaat uit een hoofdgebouw, waar de meeste voorzieningen van het hotel zich bevinden. De hotelkamers zitten in 10 aparte gebouwen. Deze aparte gebouwen zijn verdeeld in groepjes van twee. Elk paar staat in het teken van een bepaalde muziekstijl; namelijk broadway, calypso, country, jazz en rock. De thema's komen naar voren door gigantische beelden van muziekinstrumenten.

Beschrijving

Hoofdgebouw

Het hoofdgebouw van het hotel heet Melody Hall en ligt bij de ingang van het resort. Hier is ook een bushalte voor bussen naar de parken en weer terug. In de Melody Hall vindt je aan de ene kant de receptie met service- en incheckbalie. Ook bevindt zich hier een videospellenhal, genaamd de Note'able Game Arcade. Aan de andere kant bevinden zich een restaurant en een bar. De Intermission Food Court is het restaurant van het hotel, waar gasten terecht kunnen voor ontbijt, lunch en diner. Het restaurant biedt enkel snacks en eenvoudige maaltijden aan in de vorm van fastfood. De bar heeft de naam Singing Spirits Pool Bar en heeft een groot terras aan het gitaar-vormige zwembad van het resort. Hier kunnen gasten terecht voor drankjes en snacks.

Daarnaast bevindt zich een winkeltje in het hotel met de naam Maestro Mickey's. Naast souvenirs kunnen gasten hier ook andere spullen kopen, zoals speelgoedgitaartjes en Elvis-pruiken.

Kamers

Het Rock-gedeelte van het hotel

Het hotel heeft twee type kamers. De meeste kamers zijn standaardkamers die geschikt zijn voor vier personen. Deze kamers bestaan uit een badkamer en slaapkamer en hebben twee tweepersoonsbedden. Gasten kunnen ook een zogeheten preferred room krijgen. Deze zijn gelijk aan de standaardkamers, maar gasten weten dan zeker dat deze dicht bij het hoofdgebouw of bij het zwembad ligt. Tegenwoordig zijn er ook familiekamers voor zes personen. De kamers bevinden zich in 10 aparte gebouwen. Deze gebouwen hebben elk eigen trappen en liften. In de gebouwen zijn er geen gangen; de gasten lopen over galerijen aan de buitenkant naar hun kamer. Hierdoor kan het dus zijn dat er mensen voor je raam heen lopen.

De gebouwen zijn verdeeld in 5 groepjes van 2 gebouwen die elk een bepaalde muziekstijl als thema hebben. Dit zijn:

  • Calypso; deze twee gebouwen staan in het teken van Calypso. Deze gebouwen hebben vrolijke kleuren en grote sambaballen als decoratie.
  • Jazz Inn; deze twee gebouwen staan in het teken van Jazz. Deze gebouwen zijn versierd met muzieknoten en saxofoons.
  • Rock Inn; deze twee gebouwen staan in het teken van rockmuziek. De gebouwen zijn versierd met gitaren en een grote jukebox.
  • Country Fair; deze twee gebouwen staan in het teken van countrymuziek. De decoraties hebben de vorm van cowboylaarsen, violen en banjo's.
  • Broadway Hotel; deze gebouwen staan in het teken van de beroemde straat Broadway in New York City. Hier worden veel musicals opgevoerd en op de gevels vindt je veel attributen uit musicals, zoals witte handschoenen, hoge houden en stokken.

Overige voorzieningen

Het resort bestaat uit twee zwembaden. Het grootste zwembad is de Calypso Pool bij het hotel-gedeelte Calypso en het hoofdgebouw. Dit zwembad heeft de vorm van een gitaar. In het midden staat een beeld van de Drie Caballeros (Donald Duck, Joe Carioca en Panchito Pistoles), wat ook een fontein is. Het andere zwembad bevindt zich op het centrale plein van het resort en heet Piano Pool. Dit zwembad heeft de vorm van een vleugelpiano.

Daarnaast beschikt het hotel over een speeltuin voor kinderen, wasmachines en een stomerij. Aan het hotel ligt ook een route om te joggen van 1,5 kilometer. Op bepaalde dagen wordt een van de twee zwembaden gebruikt als openluchtbioscoop. Gasten kunnen dan vanuit het zwembad of het terras een Disneyfilm kijken. Ook kunnen gasten een pizza bestellen voor op hun kamer.

Voor gasten in dit hotel zijn er maar twee mogelijkheden om zich te verplaatsen. Zij kunnen hun auto gebruiken of een gratis bus nemen.

Weblinks


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney%27s_All-Star_Music_Resort&oldid=727152"