Key West

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Duval Street, Downtown Key West

Key West is een stad en eiland in de Amerikaanse staat Florida. Het is de grootste stad van de Florida Keys, een eilandengroep. Key West is ook de hoofdplaats van Monroe County. In 2014 had de stad 25.704 inwoners.

Key West is met het vaste land verbonden door de Overseas Highway, een snelweg die van Key West naar het vasteland van Florida gaat. De Overseas Highway is onderdeel van de US Highway 1. Deze loopt van Key West helemaal naar de grens met Canada. De stad heeft ook een luchthaven: Key West International Airport, met vluchten naar veel steden in het oosten van de Verenigde Staten, vooral Florida.

Veel inwoners van Key West komen uit de Bahama's. Zij werden Conchs (spreek uit: Konks) genoemd. Tegenwoordig noemen veel eilandbewoners zichzelf Conch. Toen Key West zich in 1982 onafhankelijk verklaarde, ging het land dan ook de Conch Republic heten. Key West (en de gehele Florida Keys) verklaarde zich onafhankelijk, omdat de Verenigde Staten grenscontroles wilde uitvoeren aan het einde van de Overseas Highway. Zo wilden ze illegale immigranten uit Cuba tegenhouden. De republiek heeft maar één dag bestaan. De bijnaam van Key West is nog steeds de Conch Republic. In de straten van de stad zie je de vlag van de republiek nog vaak wapperen, het is namelijk ook nu nog de officiële vlag van de stad!

Key West is een populaire vakantiebestemming. In het historische stadscentrum, vooral aan Duval Street, staan veel oude, Spaanse gebouwen. Een ander toeristisch trekpleister is Mallory Square. Elke avond komen honderden toeristen naar dit plein, om te genieten van de zonsondergang. Er zijn dan ook veel straatartiesten en verkopers op het plein. Ook komen mensen naar Key West om een foto te maken van een boei, waarop staat Southernmost point Continental USA (zuidelijkste punt van de continentale Verenigde Staten, dus Hawaï en Alaska niet meegerekend). Dit is alleen helemaal niet waar! Nog zuidelijker ligt namelijk Ballast Key, een klein eilandje westelijk van Key West. Sterker nog: Deze boei is nog geeneens het zuidelijkste punt van Key West zelf! Dat is namelijk de marinebasis Truman Annex. Naast Truman Annex ligt een ander historisch gebouw: Fort Zachary Taylor, een fort uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Key_West&oldid=560062"