Star Wars

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Star Ware kostuums

Star Wars is een fantasieverhaal. De maker van Starwars is George Lucas. Eerst werden de delen IV, V en VI (Original Trilogy) en daarna de delen I, II, III (Prequel Trilogy) gemaakt. Star betekent: Ster in het Engels, en wars betekent oorlogen. (let. "Ster-Oorlogen of Ruimte Oorlogen).

Delen

De originele film ( Star Wars ), met terugwerkende kracht Episode IV: A New Hope (1977) ondertiteld , werd gevolgd door de sequels Episode V: The Empire Strikes Back (1980) en Episode VI: Return of the Jedi (1983), die het origineel vormden Star Wars- trilogie . Lucas keerde later terug naar de serie om een ​​prequel-trilogie te regisseren , bestaande uit Episode I: The Phantom Menace (1999), Episode II: Attack of the Clones (Star Wars the Clone Wars 2002) en Episode III: Revenge of the Sith (2005). In 2012 verkocht Lucas zijn productiebedrijf aan Disney, afstand doen van zijn eigendom van de franchise. Dit leidde tot een vervolgtrilogie, bestaande uit Episode VII: The Force Awakens (2015), Episode VIII: The Last Jedi (2017) en Episode IX: The Rise of Skywalker (2019).

Het verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Het verhaal begint als de separatisten met Battle Droids de senatoren en leiders gevangen nemen. Senator Amidala (Padmé) vlucht samen met Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jin (Jedi). Ze worden met hun sterrencruiser geraakt door een laser en daardoor moeten ze landen op Tatooine. Daar gaan ze naar een winkeltje met onderdelen.
Daar komen ze Anakin Skywalker tegen. Hij is slaaf in die winkel. Er komt een zandstorm en daardoor moeten ze vluchten.Ze gaan naar Anakin's huis.
De volgende dag sluit Qui-gon een deal met de eigenaar van de onderdelen winkel. Er zijn pod-races en Anakin kan goed racen. De deal is: als Anakin wint,krijg ik de onderdelen. Als ik verlies krijg je mijn schip. De dag van de race sluit hij nog een deal met hem. Als Anakin wint is hij vrij en is hij geen slaaf meer. Anakin wint de race en dus gaat Anakin weg van zijn moeder en gaat hij naar de jedi tempel. Later breekt de kloonoorlog uit. Anakin moet meevechten samen met Obi-Wan. Omdat Qui-Gon is gedood door sith lord Darth Maul. Anakin gaat op zoek naar zijn moeder omdat hij gedroomt heeft dat ze dood gaat.hij vindt haar bij een groep tuskenjagers. Ze hebben haar gevangengenomen en martelen haar.Zijn moeder gaat toch dood. Daarom vemoord hij alle tuskenjagers. Hij wordt zo egoïstish dat hij de beste Jedi wil worden. Hij trouwt met Senator Amidala (Padmé) later is Anakin ook jedi geworden. Maar senator palpatine ( eigenlijk sith lord ) liegt tegen hem dat de Jedi de macht willen. Daarom gaat hij met kloontroepen alle jedi vermoorden.
Ondertussen zijn Yoda en Obi-Wan daarachter gekomen. Ze vluchten weg. Daarna wil anakin obi-wan (zijn meester) vermoorden. Maar Obi-wan is hem voor en hakt zijn benen af met zijn Lightsaber.(lichtzwaard)Anakin valt in lava en verbrand. Toch leeft hij nog. later komt senator Palpatine (darth sidius = sith lord) hem redden. Omdat anakin erg gewond is krijgt hij een robot pak waarom hij alles automatisch kan doen. Nu is hij ook Sith lord. hij heet nu Darth Vader.
Padmé kan dit niet geloven en wil niet meer leven.Verplegers kunnen net de baby's redden. Voordat Padmé dood gaat zegt ze: Er is nog iets goed in Anakin's hart. De baby's zijn een jongen en een meisje. Luke Skywalker en Leia Skywalker. Ze worden van elkaar gescheiden zodat Darth Vader (hun vader) hen niet kan vinden. Luke gaat bij zijn oom en tante wonen en leia bij Senatoren.
Yoda gaat op de planeet Dagobah wonen. Obi-wan gaat op tatooine (vlak bij Luke) wonen en heet nu Ben Kenobi.
Leia weet niet dat Luke haar broer is en andersom. Leia wordt prinses en leider van de rebellen. Luke wordt Jedi. In deel zes komen Luke en Leia erachter dat ze broer en zus zijn. Luke gaat naar Darth vader.
Hij duelleert en verliest. Als darth vader hem dood, vermoordt hij zijn zoon en de laatste Jedi. Maar sith lord sidius wil het doen.
Hij wil hem doden met de Force. Darth Vader pakt darth sidious vast en gooit hem kilometers naar beneden. Darth Vader's Masker is zo erg beschadigt dat hij bijna sterft omdat hij geen lucht meer krijgt. Hij heeft nog maar een laatste wens..... De ogen van zijn zoon zien zonder masker. Hij doet zijn masker af en kijkt 5 seconden. Dan sterft hij. De rebellen vieren feest. Ze hebben de oorlog gewonnen!

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Star_Wars&oldid=768278"