Star Wars the Clone Wars

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo Star Wars: The Clone Wars

Star Wars: The Clone Wars is een Amerikaanse animatieserie bedacht door George Lucas en geproduceerd door Lucasfilm Animation. Het is een vervolg op de film Star Wars episode deel 2. Deze sciencefiction serie startte in 2008 en draaide 7 seizoenen en had 133 afleveringen. De eerste vijf seizoenen werden uitgezonden op op Cartoon Network. Het zesde verscheen op Netflix. De serie werd nieuw leven ingeblazen voor een zevende en laatste seizoen van 12 nieuwe afleveringen, die op 21 februari 2020 in première ging op Disney+ en eindigde op 4 mei 2020.

Galerij

Samenvatting van het verhaal

In episode 2 werden Anakin Skywalker (toen nog Jedi Padawan) en Obiwan Kenobi met de senator Padmê van de planeet Naboo vlak voor hun executie op de planeet Geonosis gered door Jedi grootmeester Yoda met een heel bataljon clone troopers in een gunship (kannonschip).

Je hoorde meester Yoda aan het eind van episode 2 nog zeggen dat de clone wars (kloon oorlogen) net begonnen waren. En daarna begint het.

In de eerste film over the clone wars die in 2008 verscheen komt er al iets nieuws. Namelijk dat Anakin ongewild een nieuwe padawan (een jedi leerling) krijgt met de naam Ahsoka Tano. Daar is hij in het begin niet echt zo aan gewend, maar later raakt hij aan haar gehecht. Ze worden samen een redelijk komisch duo. Net als de twee robots R2-D2 en C-3PO. Ook de battle droids (gevechtsrobots) zijn vooral in the Clone Wars erg grappig. De battle droids worden aangevoerd door de seperatisten-leiders: graaf Dooku, generaal Grievous, Assajj Ventress en vooral door de sith heer Darth Sidious. Bij de Republiek zit dat heel anders.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Star_Wars_the_Clone_Wars&oldid=768276"