Cartoon Network

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Cartoon Network
Cartoon Network 2010 logo.svg
Gegevens
Soort zender
Mediabedrijf Turner Broadcasting System
Slagzin
Opgericht 1 oktober 1992 (Amerika)

17 september 1993 (Engeland)
12 juli 1997 (Nederland)

Einde
Genre Tekenfilms (commercieel)
Land
Directeur
Manager
Voorzitter
Volledige naam
Eerdere namen
Bekend van
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

Cartoon Network is een wereldwijd kindertelevisiezender dat ook uitzendt in de Benelux. Enkele bekende programma's zijn: De wonderlijke wereld van Gumball, Teen Titans Go en Ome Opa, Aquaman: Koning van Atlantis, Mr. Bean (animatieserie), Wat Babyberen Leren en Looney Tunes Cartoons. Ook heb je Wat Beren Leren, Regular Show, Clarence en Tijd voor Avontuur. Je kunt er spelletjes doen, filmpjes kijken, en quizzen doen.

Enkele programma's uitgelicht

De wonderlijke wereld van Gumball

Gumball is een twaalfjarige blauwe kat. Hij heeft een broertje; Darwin die eerst een vis was en oranje is. Ze hebben ook nog een zusje Anais, dat is een roze konijn. Ze is vier jaar, maar de slimste uit het gezin. Hun moeder heet Nicole en is net als Gumball een blauwe poes. Hun vader heet Richard en is net als Anais een roze konijn. Gumball zit op Elmore Junior High School. Elmore is de plaats waar ze wonen. Enkele andere personages zijn Tobias Wilson, Penny Fitzgerald, Banaantje Joe, directeur Brown, juf Simian en nog veel meer.

Gumball en Darwin doen vaak gekke dingen zoals door de tijd reizen, of steentjes in iemands mond gooien.

Teen Titans Go

De Teen Titans zijn vijf superhelden die de stad bevrijden van schurken. De leider is Robin. Andere leden zijn Cyborg, Starfire, Beast Boy en Raven.Na het zomerkamp komt Bumblebee erbij. Ze hebben ook een huisdier: Silkie.

Ze wonen in een toren in de vorm van een letter T. Het ligt op een soort eiland. Daar in het water is nóg een eiland. Daar woont de H.I.V.E. Five. Hun toren is in de vorm van een letter H. Hun leden zijn: Gizmo (de leider), Jinx, Mammoth, See-More en Billy Numerous. Dit zijn schurken en eigenlijk de grootste tegenstanders van de Titans. Andere schurken zijn: Blackfire (de tweelingzus van Starfire), Trigon (Raven's vader) en Terra (het voormalig vriendinnetje van Beast Boy).

Wat beren leren

Er wonen drie beren in een huisje in het bos. Hun namen zijn Grizz (een grizzlybeer), Panda (een panda) en IJsbeer (een ijsbeer). Ze beleven niet zo heel veel, maar als Charlie er is, gebeurt er altijd wel wat geks.

Ook met Chloë, hebben ze wel eens contact. Ook met Nom-Nom. Eigenlijk zijn de beren en de koala Nom-Nom helemaal geen vrienden, maar toch zit Grizz een keer bij hem in de auto. De beren verplaatsen zich vaak opgestapeld. IJsbeer (de jongste) onderaan. Hij loopt dan. Panda (de middelste) middenin en Grizz (de oudste) bovenop.

Andere programma's

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cartoon_Network&oldid=827709"