Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Fantasyland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vroegere kabelbaan naar de door de nagebouwde Matterhorn in Disneyland Park te Anaheim. Tegenwoordig is de berg nog wel te zien.

Fantasyland is een parkdeel dat in verschillende Disney-parken voorkomt. Fantasyland is te vinden in Disneyland Park te Anaheim, het Magic Kingdom in Florida, Tokyo Disneyland, Disneyland Park in Parijs, Hong Kong Disneyland en Shanghai Disneyland.

Fantasyland heeft als thema de magie van sprookjes en de klassieke Disney-films. Hiermee is Fantasyland iets meer gericht op de wat kleinere kinderen. In Fantasyland zijn daarom ook voornamelijk meer darkrides en minder ruige attracties te vinden, dan in de andere parkdelen. Fantasyland begint bij de meeste parken bij een sprookjeskasteel uit een Disney-film, iets waar Disney-parken bekend om staan.

Disneyland Park Anaheim

It's a Small World in Disneyland Park te Anaheim.

In Disneyland Park in Anaheim opende het themagebied in 1955, tegelijk met het park. Het park heeft als kasteel het Sleeping Beauty Castle, in het teken van Doornroosje. Dit is ook een walkthrough-attractie. Daarnaast zijn er nog 17 andere attracties te vinden in dit parkdeel:

Magic Kingdom

Enchanted Tales with Belle in het Magic Kingdom.

In het Magic Kingdom opende Fantasyland in 1971. Het kasteel is het Cinderella Castle in het teken van Assenpoester. Tegenwoordig zijn er 18 attractie te vinden in dit parkdeel:

Tokyo Disneyland

De Castle Carrousel in Tokyo Disneyland.

In Tokyo Disneyland opende Fantasyland in 1983. De Cinderella Castle is het kasteel dat bij het themagebied hoort. Voor de rest zijn er 14 attracties in het themagebied:

Disneyland Park Parijs

In 1992 opende Fantasyland in Disneyland Parijs. Het kasteel is Le Château de la Belle au Bois Dormant, oftewel het kasteel van Doornroosje. In Fantasyland zijn voor de rest 19 attracties te vinden:

Hong Kong Disneyland

In Hong Kong Disneyland opende Fantasyland in 2005. Het kasteel heet het Sleeping Beauty Castle. Voor de rest zijn er 12 attracties:

Shanghai Disneyland Park

In 2016 opende in Shanghai Disneyland Fantasyland. Het kasteel heet het Enchanted Storybook Castle, wat als thema elke Disney-prinses heeft. Daarnaast zijn er nog 8 attracties:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fantasyland&oldid=687645"