Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disneyland Railroad (Parijs)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disneyland Railroad
Disneyland Railroad G Washington.jpg
Algemene informatie
Locatie Frankrijk Disneyland Park Parijs
Themagebied
Soort attractie Smalspoortrein
Bouwer(s)
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Ontwerper
Status Geopend
Bouw
Opening 12 april 1992
Sluiting
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
' Euro Disneyland Railroad
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid 27,4 km/h
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 20 minuten
Aantal voertuigen 4
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Disneyland Railroad is een attractie in het Disneyland Park in Disneyland Paris. Op 12 april 1992 opende de attractie en is de grootste van het hele park. Disneyland Railroad is, zoals de naam al zegt, een trein die het park rondrijd. De treinen van de attractie zijn klassieke stoomtreinen, zoals deze aan het begin van de 20e eeuw te vinden waren. De rails zijn opgezet in een grote cirkel om het park heen, een zogeheten grand circle tour. Hierdoor kan men een rondje maken rond het gehele park.

Disneyland Railroad heette oorspronkelijk Euro Disneyland Railroad. Tussen 1992 en 1994 heette Disneyland Paris namelijk Euro Disney, maar na het herbenoemen van het park, werd ook de attractie herbenoemd.

Rit

Farm-Fresh bullet go.png De omschrijving begint bij het station in de Main Street U.S.A. In principe kan men bij elk van de vier stations opstappen, maar dit station is het populairste opstapplaats. De route klopt voor de rest wel.

Als men binnen komt in het Disneyland Park ziet men direct de voorzijde van het station in de Main Street U.S.A. Men loopt onder het station door en komt op Town Square terecht. Hier kan men het station bereiken. Als men eenmaal in de stoomtrein zit rijdt men naar Frontierland. Hier rijdt men door een hal met een miniatuurversie van de Grand Cayon. Verschillende dieren zijn hier te zien.

Men rijdt vervolgens achter het meer rond de Big Thunder Mountain Railroad. Na The Chaparral Theatre is het station Frontier Depot. Dit is het rustigste station van de Disneyland Railroad, aangezien het in een uithoek van het park ligt. Men kan uitstappen of blijven zitten, waarna men doorrijdt. Men rijdt naar Adventureland, waar geen station is. Via de achterzijde van Indiana Jones et le Temple du Péril rijdt men door naar Fantasyland.

Op weg naar Fantasyland rijdt men door de attractie Pirates of the Caribbean. Hier kan men via ramen naar binnen kijken en een deel van de attractie zien. Men rijdt door naar Fantasy Festival Stage, waar het station achter ligt. Men rijdt door langs het Alice's Curious Labyrinth en over een brug door langs de voorgevel van It's a Small World. Men rijdt door naar Discoveryland. Hier is direct een station boven de attractie Star Tours en een filmtheater. Via de achterzijde van Autopia rijdt men terug naar Main Street U.S.A.

Treinen

Een trein bij het station van Frontierland

Op de rails van Disneyland Railroad rijden vier treinen met elk hun eigen naam en thema:

  1. W.F. Cody - Cody was de echte naam van Buffalo Bill, één van de bekendste figuren uit het Wilde Westen. De wagons zijn vernoemd naar plaatsen in het Wilde Westen, zoals Cheyenne, Denver, Silverton, Wichita en Durango.
  2. C.K. Holliday - Meneer Holliday was degene die de Atchison, Topeka and Santa Fe Railway oprichtte. De wagons zijn vernoemd naar vakantiebestemmingen (holliday lijkt op het Engelse woord Holiday, wat vakantie betekend) uit de 19de eeuw, namelijk Coney Island, Atlantic City, Chesapeake, Long Island en Niagara Falls. De trein is gedecoreerd als een vakantietrein.
  3. George Washington - George Washington was de allereerste president van de Verenigde Staten. De wagons zijn vernoemd naar de plaatsen waar Washington iets mee had, namelijk Mt. Vernon, Philadelphia, Yorktown en Valley Forge. De trein is heeft de kleuren rood, wit en blauw als thema, die zowel op de Amerikaanse als Franse vlag voorkomen.
  4. Eureka - Eureka komt oorspronkelijk uit het Grieks, maar de Californische mijnwerkers riepen het ook als zij tijdens de goudkoorts goud hadden gevonden. De wagons zijn vernoemd naar plaatsen in Californië, namelijk San Francisco, Los Angelos, Monterey, San Diego en Sacramento.

Wist je dat...

  • ...er oorspronkelijk maar drie treinen waren? Eureka is door het succes van de attractie in 1993 toegevoegd.
  • ...er oorspronkelijk maar drie stations waren? In 1993 werd het station in Discoveryland er bijgebouwd.
  • ...Adventureland geen station heeft?
  • ...de treinen echte stoomtreinen zijn en het enkele dagen duurt op nieuwe medewerkers hiervoor op te leiden?
  • ...dat tijdens de restauratie in 2016 de oude logo's met Euro Disneyland Railroad erop weer te zien zijn op het station in Main Street U.S.A.? Het station zelf was met de attractie maar liefst acht maanden dicht.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disneyland_Railroad_(Parijs)&oldid=725105"