Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Adventure Isle

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
"Pas op voor de krokodil! Blijf alsjeblieft van het strand. Kapitein Haak."

Adventure Isle (vertaling: Avontureneiland) is een kunstmatig eiland in het Disneyland Park in Disneyland Paris. Het ligt in het themagebied Adventureland en opende tegelijk met het park op 12 april 1992.

De attractie is bestaat uit meerdere eilanden, die als het ware nog ontdekt moeten worden. Men beleefd allerlei avonturen op het eiland. Zo zijn er hangbruggen, een piratenschip en grotten. Ook is er een speeltuin te vinden.

Tussen 2015 en 2016 werd de gehele attractie gerenoveerd voor het 25-jarig bestaan van Disneyland Parijs. De attractie La Cabane des Robinson was tevens gesloten.

Adventure Isle komt sinds 2016 ook voor in Shanghai Disneyland.

Omschrijving

In veel andere Disney-parken is Tom Sawyer's Island te vinden. Dit ligt bijna altijd in Frontierland. Bij het ontwerp van Disneyland Parijs ontstond een probleempje. Big Thunder Mountain Railroad lag al op het midden van het meer van Frontierland. Daarom werd Tom Sawyer's Island verplaatst naar Adventureland en hernoemd naar Adventure Isle.

Hoofdzakelijk bestaat het eiland uit twee kleine eilanden, het noorder- en zuidereiland. Op het noordelijke eiland staat de attractie La Cabane des Robinson. Dit is de boomhut van de zwitserse familie Robinson, die met hun schip stranden op een onbewoond eiland. Onder de boomhut zijn verschillende wandelgangen, de zogeheten Le Ventre de la Terre (De navel van de Aarde). Een eindje verderop ligt het wrak van het schip van de Robinsons in de La Mer des Bretteurs (Zee der Zwaardvechters). Alle teksten zijn in het Frans opgeschreven.

Het zuidelijke eiland heeft Engels als hoofdtaal. Aan het strand, de Pirate Beach (Piratenstrand) ligt het schip van kapitein Haak uit Peter Pan. Ook is hier de bekende doodshoofdrots te vinden. Op het schip vindt de strijd tussen Peter Pan en kapitein Haak meerdere keren per dag plaats. Door de Spyglass Hill loopt een gangenstelsel. Het is een soort van doolhof waar men als een echte piraat op zoek is naar een schat (en uiteindelijk ook echt vindt). Men komt via een grote touwbrug weer terug.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Adventure_Isle&oldid=685515"