Verbeter WikiKids vandaag nog!

La Cabane des Robinson

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
La Cabane des Robinson
DLP LaCabanedesRobinson.jpg
De boomhut in de avond
Algemene informatie
Locatie Disneyland Park
Themagebied Adventureland
Soort attractie Walkthrough
Bouwer(s)
Opdrachtgever
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Bouw
Opening 12 april 1992
Sluiting
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema De Zwitserse familie Robinson
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur
Aantal voertuigen
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

La Cabane des Robinson (Frans voor De boomhut van de Robinsons) is een attractie in Disneyland Park in Disneyland Paris. De attractie is een zogeheten walkthrough, een type waar bezoekers doorheen lopen. Deze walkthrough is vormgegeven als een boomhut met verschillende kamers en trappen op verschillende verdiepingen. De boomhut is het huis van de familie Robinson uit het boek De Zwitserse familie Robinson van de Zwitserse schrijver Johann David Wyss. In de jaren 1960 is dit boek door Disney verfilmd, maar de Parijse versie van de boomhut is vooral gebaseerd op het boek.

De boomhut bevindt zich in het themagebied Adventureland bij Adventure Isle, maar wordt aangegeven als een aparte attractie. In de boomhut zijn geen bewegende poppen of effecten te vinden. Het is een vrij eenvoudige attractie waarin bezoekers zien hoe de familie leeft die zogezegd even weg is. Bij iedere kamer staan informatieborden met wat men ziet in die kamer. De boom is overigens geen echte boom, maar een kunstmatige. Disney noemt het zelf een Disneyodendron Semperflorens Grandes (altijd bloeiende, grote Disneyboom) en heeft 300.000 bladeren.

De attractie opende in 1992 en was toentertijd de enige walkthrough in het park. In de jaren na de opening werden meer walkthroughs toegevoegd aan het park, waardoor het nu een van de vijf walkthroughs is.

Beschrijving

Bezoekers beginnen en eindigen hun tocht door de boomhut op de begaande grond. Hier bevinden zich borden waarop de leden van de familie Robinson zich voorstellen. Ook zijn hier de La Ventre de la Terre en soort van nissen tussen de wortels van de boom, waar de familieleden waardevolle spullen bewaren. Deze zijn afgeschermd door tralies van bamboe. Men komt ook langs verschillende bamboebuizen en regenpijpen waar water doorheen stroomt. Op de begaande grond is er ook waterrad. Deze buizen bevinden zich door de gehele boomhut en er stroomt daadwerkelijk water doorheen.

Op de begaande grond bevindt zich een keuken en eetkamer in de openlucht. Hier vindt men een gootsteen in de vorm van een grote schelp en een open haard van lavasteen. De kamers geven uitzicht over het gehele eiland. Vervolgens loopt men door daar de eerste overdekte kamer, wat in dit geval de bibliotheek is.

Via een trap loopt men door naar de eerste verdieping waar de woonkamer is. Hier klinkt een polka uit een orgel, wat door de moeder wordt gespeeld als de kinderen thuiskomen. Via een andere trap loopt men door naar de tweede verdieping, waar de slaapkamer van de ouders zich bevindt. Op de derde verdieping bevindt zich de slaapkamer van de drie kinderen. Deze slapen allemaal op hangmatten in het zogeheten kraaiennest. Via een andere trap loopt men vervolgens weer naar beneden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=La_Cabane_des_Robinson&oldid=725286"