Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Liberty Arcade

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Liberty Arcade
Geen afbeelding
beschikbaar
Algemene informatie
Locatie Disneyland Park
Themagebied Main Street U.S.A.
Soort attractie Walkthrough
Bouwer(s)
Opdrachtgever
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Bouw
Opening 12 april 1992
Sluiting
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Vrijheidsbeeld
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur
Aantal voertuigen
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

De Liberty Arcade is een kleine attractie in Disneyland Park in Disneyland Paris. De Liberty Arcade bevindt zich in Main Street U.S.A. en is een overdekte lange gang achter de winkels aan de kant van Frontierland. De Liberty Arcade ligt aan de andere kant van de Discovery Arcade. De attractie is een zogeheten walkthrough. Dit is een attractietype waar men doorheen loopt. De Liberty Arcade dient ook als schuilplaats voor als het regent.

In 1992 werd de attractie geopend met de rest van het park. Disney koos voor deze overkapping, aangezien het weer in Frankrijk soms erg slecht kan zijn. In plaats van een grote overkapping over Main Street U.S.A. zoals in Tokyo Disneyland, koos men voor twee kleinere overkappingen. Dit zijn de Liberty Arcade en Discovery Arcade. De Liberty Arcade staat in het teken van het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) en de bouw daarvan. Dit standbeeld was een teken van de vriendschap tussen Frankrijk en de Verenigde Staten. Dit werd als passend gezien, aangezien Disney een Amerikaans bedrijf is en Disneyland Paris in Frankrijk ligt.

Beschrijving

De Liberty Arcade bestaat uit een lange recht gang met een open voor- en achterkant. Aan de zijde van Main Street U.S.A. vindt men de ingang naar de verschillende winkels en restaurants. Aan de andere zijde zijn verschillende toiletten en ingangen voor werknemers van Disney. In de gang zijn ook stoelen en banken geplaatst, waar door de Liberty Arcade ook een plaats is waar mensen kunnen eten.

Door de Liberty Arcade heen staan verschillende kasten met informatie, foto's en objecten over de bouw van het Vrijheidsbeeld. Deze zijn verdeeld in drie delen:

  • In het eerste deel zien we de Franse architecten Gustave Eiffel en Frédéric Auguste Bartholdi aan het werk om het Vrijheidsbeeld te maken. Hier vindt je schetsen, foto's en bouwtekeningen. Ook zijn er wat kleine objecten te vinden.
  • In het centrale gedeelte vindt men een koepel met verschillende Franse en Amerikaanse vlaggen met posters van de opening van het beeld. Hier is een kleine donkere kamer waar mensen door een glazen raam uitzicht hebben op de onthulling van het Vrijheidsbeeld. In de ruimte wordt de speech van toenmalig president Grover Cleveland gedraaid tijdens de onthulling van het beeld.
  • In het laatste gedeelte staat de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld na de onthulling centraal. In de glazen kasten vindt men informatie over Ellis Island, hoe het Vrijheidsbeeld een icoon werd en de restauratie van het beeld in 1986.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Liberty_Arcade&oldid=725186"