Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Main Street U.S.A.

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Main Street U.S.A. in Florida.

Main Street U.S.A., of gewoon Main Street, is een parkdeel dat in verschillende Disney-pretparken voorkomt. Main Street USA is te vinden in het Amerikaanse Disneyland Park in Californië, Magic Kingdom in Florida, het Franse Disneyland Park bij Parijs en het Chinese Hong Kong Disneyland. In Shanghai Disneyland is Main Street U.S.A. aanwezig als Mickey Avenue, een avenue is namelijk een ander woord voor straat. Ook in Tokyo Disneyland is de straat aanwezig als World Bazaar en is helemaal overdekt.

Main Street U.S.A. is vernoemd naar het Amerikaanse begrip main street. Begin 20e eeuw waren er in Amerika allerlei van dit soort straten. Het was vaak de belangrijkste of één van de belangrijkste straten van een stad. Nog steeds zijn deze straten te vinden.

In alle parken is de Main Street de eerste straat, waar men met park binnenkomt.

Stijl

Het is traditie in de Disneyparken om de Main Street (en vaak ook andere delen) te versieren bij evenmenten. Zoals hier voor oud en nieuw.

In het originele Disneyland in Californië werd het park zo ingedeeld, dat elk parkdeel eigen indruk geeft aan wat Amerika is. Main Street U.S.A. moest het oude Amerika laten zien. Main Street U.S.A. zou geïnspireerd zijn door een straat waar Walt Disney zelf in woonde. Net als in de oude Main Streets zijn in dit parkdeel veel winkeltjes en restaurants te vinden. De stijl lijkt op die van oude gebouwen.

Vaak begint de Main Street meestal bij een pleintje, het zogeheten Town Square. Vaak staat hier een vlaggenmast of pireeltje met perken of grasvelden eromheen. De weg en stoepen lopen om het pleintje heen met aan alle zijde gebouwen. Vervolgen komt men in de straat terecht, waar soms ook zijstraatjes zijn. Deze straat loopt weer over in een andere plein, waar vaak ook een parkje is te vinden. De straat loopt tot het middelpunt van het park, dit is altijd een kasteel. In Californië en Hong Kong staat dit kasteel bekend als het Sleeping Beauty Castle, in Shanghai vormt het Enchanted Storybook Castle het middelpunt, in Parijs Le Château de la Belle au Bois Dormant en in Florida en Tokyo is dit het Cinderella Castle.

Vaak zijn in de Main Street geen echte attracties te vinden. Het is vaak het decor van de bekende parades en andere evenementen.

Parken

Disneyland Park (Anaheim)

Het kasteel aan het einde van de Main Street U.S.A. in Californië.

In 1955, gelijk met de opening van Disneyland, was de Main Street U.S.A. er al. Het parkdeel in dit park telt de volgende attracties:

In de Main Street U.S.A. komt de Mickey's Soundsational Parade langs. Daarnaast zijn er nog de shows Disneyland Forever en Paint the Night Parade. Boven het gebouw van de "brandweer" is een appartement, speciaal gebouwd voor Walt Disney.

Magic Kingdom (Florida)

De Main Street U.S.A. (zes jaar na de opening) in Florida.

In de Magic Kingdom opende Main Street U.S.A in 1971 zijn deuren. Hier zijn de volgende attracties te vinden:

 • De City Hall
 • Harmony Barber Shop
 • Main Street Vehicles, een klassieke paardentram.
 • Socrerers of the Magic Kingdom
 • Het Town Square Theater
 • Een station van Walt Disney World Railroad, een trein waarmee het hele park rondgereden wordt. Onderweg zijn er stations om uit te stappen.
 • Flag Retreat

Daarnaast komen de Main Street Electrical Parade en de Disney Festival of Fantasy Parade langs. Ook zijn er nog de volgende shows; Main Street Trolley Show en Move It! Shake It! Dance & Play It! Street Party.

Tokyo Disneyland

In Tokyo is de straat helemaal overdekt.

In Tokyo Disneyland heet de Main Street U.S.A. de World Bazaar. Vanwege het Japanse weer is deze helemaal overdekt. In de World Bazaar zijn de volgende attracties te vinden:

De World Bazaar is in 1983 geopend, tegelijk met het park.

Disneyland Park (Parijs)

In Disneyland Parijs is de Main Street U.S.A. ook al sinds de opening aanwezig in 1992. Men loopt bij binnenkomst eerst naar een pleintje en vervolgens onder het treinstation door naar de Main Street. Hier zijn de volgende attracties te vinden:

 • Een station van Disneyland Railroad, hiermee wordt rond het park in een klassieke stoomtrein gereden en onderweg komt men langs allerlei attracties en een paar stations.
 • Horse-Drawn Cars, een klassieke paardentram
 • Main Street Vehicles, twee voertuigen waarin de Main Street wordt rondgereden. Er is een ouderwetse brandweerwagen en een dubbeldekker.
 • Liberty Arcade, een overdekt doorgang aan de linkerzijde van de Main Street. Alles in deze hal staat in het teken van het Vrijheidsbeeld (statue of liberty)
 • Discovery Arcade, een overdekt doorgang aan de rechterzijde van de Main Street. Alles staat in het teken van uitvinding en ontdekkingen (het werkwoord discover betekent ontdekken).

Hong Kong Disneyland

De straat in Hong Kong.

In 2005 opende de Main Street U.S.A. in Hong Kong. Hier zijn de volgende attracties te vinden:

 • De Animation Academy
 • Art of Animation
 • De City Hall
 • Hong Kong Disneyland Band
 • Een station van Main Street Railroad
 • Magic Access Member Service Center
 • Main Street Vehicles
 • Ragtime Piano

Shanghai Disneyland

In 2016 opende de Mickey avenue in Shanghai.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Main_Street_U.S.A.&oldid=650219"